Koncernservice

Forespørgsel ang. tilskud til Kangiata Qimussersua

Laura Taunâjik Uitsatikitseq

Kære medlem af Kommunalbestyrelsen, Laura Taunâjik.

Først og fremmest mange tak for dit spørgsmål.

Den 6. februar 2019 indsendte du spørgsmål til administrationen angående tilskud til Kangiata Qimussersua. Forvaltningen For Koncernservice, Event og Kultur har modtaget spørgsmålene som er følgende:

Formål:

 Kangiata Qamutsertsua 2018 køres i Tasiilaq. Det er et vigtigt skridt for hundeslædeførere. Vi ved at det skal udvikles sammen med KNQK i det kommende år.

I år i 2019 bliver Kangiata Qamutsertsua udviklet i Kulusuk. Men der er stadig stor behov for finansering. Planlægning er godt i gang og foreningerne i Kulusuk og Tasiilaq holder telefonmøder.

Men bestyrelsen vil gerne vide hvilken konto, det økonomiske støtte Kommuneqarfik Sermersooq plejer at give gives til og hvad der er blevet besluttet omkring dette. For der er stadig stor behov for økonomisk støtte for det der planlægges i Kulusuk.

Foreningerne vil gerne vide hvor de 50.000 kr. er indsat til, som er fra en aftale for kangiata qimussersua for de næste 3 år. De tror at pengene skulle indsattes til KNQK. For at ordne dette ønskes det fremover at pengene indsattes til arrangørerne af kangiata qimussersua. Herved ønsker Qamutseq 2016 og Qamutseq 91 mere information for dette.

  1. Hvor meget har Kommuneqarfik Sermersooq givet støtte til Kangiata Qamussersua?
  2. Hvor bledv de (50.000kr) sat ind der gives af økonomisk støtte?
  3. Er direkte støtte til Kangiata Qamussersua begyndt?
  4. Hvis det er begyndt hvor bliver pengene indsat?

Hvordan fordeles det økonomiske støtte? Køres det i nær samarbejde med foreningernes bestyrelser?

K

The administration's answer

Kommunalbestyrelsen har i forbindelse med budget 2019 givet tilskud på 50.000 kr. til Kangiata Qimussersua på baggrund af KNQK ansøgning og KNQK´s møde med 1. viceborgmester Randi V. Evaldsen.

På baggrund af følgende godkendte kommunalbestyrelsen tilskuddet til budget 2019;

 

”Kangiata Qimussersua har kontaktet Kommunalbestyrelsen om et ønske om et fast årlig støtte til afholdelse af Kangiata Qimussersua med et beløb på 50.000 kr. hvert år. Dette er et supplement til at deltagere kan søge individuelt støtte om tilskud til transport.”

 

Ansøgningen indeholder at der oprettes en samarbejdsled Kangiata Qimussersua under KNQK som skal arrangere årlige turneringer. Den næste skal efter planerne afholdes d. 12. april i Kulusuk.

På baggrund af kommunalbestyrelsens beslutning er der overført 50.000kr. til KNQK januar 2019.

 

Vedr. spørgsmål 1: På baggrund af kommunalbestyrelsens beslutning har Kommuneqarfik Sermersooq givet tilskud på 50.000 kr. for 2019. Det samme gælder for 2020 og 2021.

Vedr. spørgsmål 2: Midlerne er faldet til KNQK på baggrund af deres ansøgning fra oktober 2018, til realisering af turneringerne.

Vedr. spørgsmål 3: Ja

Vedr. spørgsmål 4: Midlerne er indsats til KNQK på baggrund af deres ansøgning.

 

Med Venlig hilsen

Lars Møller-Sørensen

Kommunaldirektør