Borger

Man må ansætte sin fætter?

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Der skal så lidt til for at det får uheldige konsekvenser for tillid og omdømme, når det drejer sig om for eksempel dårlige holdninger, kammerateri, vennetjenester, magtmisbrug, bedrageri eller korruption.

Fredag arrangerede Transparency International Greenland et kursus for lederne i Kommuneqarfik Sermersooq Tasiilaq. Trods få deltagere, var kursisterne engagerede og spørgelystne.

Kan man eksempelvis ansætte sin fætter? Hvis man arbejder som rådgiver på skattekontoret og ved, at ens kollega bruger sort arbejdskraft hjemme, hvad bør man så gøre? Må man modtage gaver fra leverandører?

Det var nogle af de dilemma-spørgsmål som man diskuterede med de ansatte.

Korruption er et verdensomspændende problem. Og selvom Grønlands korruptionsudfordringer i et internationalt perspektiv er beskedne, så ved vi meget lidt om omfanget generelt og i kommunalsektoren. Men i lighed med andre lande vi normalt sammenligner os med, er der grund til at tro, at omfanget er større, end hvad der faktisk bliver afdækket.

Lederne i Kommuneqarfik Sermersooq Paamiut har også været igennem kurset og de næste der skal på skolebænken er lederne i Nuuk.

Transparency International er en global organisation som står i spidsen for kampen mod korruption og Kommuneqarfik Sermersooq er den eneste kommune i Grønland der er medlem af Transparency Greenland.