Systuen Kittat

Hvis du er interesseret i design og syning, kan du læse mere om Systuen Kittat, som bl.a. beskæftiger sig med behandling af sælskind helt fra bunden – Herunder tørring, design og syning.   

I systuen behandles sælskind helt fra bunden – tørring, design og syning.

Her kan du også leje grønlandske nationaldragter til kvinder, mænd og børn.

Jeg vil gerne leje nationaldragter. Har i den i min str.?

Vi har forskellige størrelser. Vi kan ikke sige præcist om vi har str. 37 f.eks. Vi har det bedst med at du prøver nationaldragterne først, derfra ser vi om du kan passe en af udlejningsdragter.

Hvornår kan jeg forudbestille udlejningsnationaldragter?

Når du har prøvet nationaldragten, kan du forudbestille den til en bestemt dato. Hvis du vil leje nationaldragter til næste år, er det bedst at bestille en tid, til at prøve, i december eller i januar.

Har i en ledig udlejningsnationaldragt her på søndag?

Det er altid bedst at bestille i en god tid. Det kommer an på, om vi har noget i din størrelse. Der er mange der allerede har bestilt. Det er bedst at ringe, og spørge om der er nogen tilbage, her til på søndag.

Har i annoraq til mænd, som kan lejes?

Fra drenge til mænd, har vi desværre ikke annoraq til leje.

Har i en sælskind Unneq/Tungujorsiaq/Alersissaq/Qasigiaq til salg?

Sælskind som Kittat har produceret, bruger vi det til reparationer til kunder eller til vores udlejningsdragter. Vi sælger ikke et helt sælskind, og Qasigiaq i Grønland er fredet, og derfor sælger vi ikke Qasigiaq (spættet sæl).

Jeg vil gerne selv sy, kan i hjælpe/vejlede mig?

Først vil vi helst anbefale Illorput (borgenes hus), der er skindsyning om mandagen, stof syning om tirsdagen, og nationaldragt syning om onsdagen. Man behøver ikke at tilmelde sig, man er velkommen til at komme uanmeldt kl.18-21.

Jeg bor i Ilulissat (by/bygd), kan jeg købe noget fra Kittat?

Vi har nogle varer og souvenir til salg i vores butik, man kan købe fra en anden by, hvor man selv betaler for fragten.