Systuen Kittat

I systuen behandles sælskind helt fra bunden – tørring, design og syning.

Her kan du også leje grønlandske nationaldragter til kvinder, mænd og børn.

  1. Jeg vil gerne leje nationaldragter. Har i det på min str.?

Vi har forskellige størrelser. Vi kan ikke sige præcist om vi har præcis str. 37 f.eks. Vi har det bedst med at du prøver nationaldragterne først, derfra ser vi om du kan passe en af udlejningsdragter.

2. Hvornår kan jeg forud bestille udlejnings nationaldragter?

Når du har prøvet nationaldragter, derfra kan du forud bestille nationaldragterne til en bestemt dato. Hvis du vil udleje nationaldragter til næste år, er det bedst at bestille en tid, til at prøve, i december eller i januar.

  1. Har i en ledig udlejningsnationaldragt her på søndag?

Det er altid bedst at bestille i en god tid og igen, det kommer an på, om vi har noget i din størrelse. Der er mange der har allerede bestilt.  Det er bedst at ringe, og spørge om der er udlejninger tilbage, her til på søndag.

  1. Har i annoraq til mænd, som kan lejes?

Fra drenge til mænd, har vi desværre ikke annoraq til leje.

  1. Har i en sælskind Unneq/Tungujorsiaq/Alersissaq/Qasigiaq til salg?

Sælskind som Kittat har produceret, bruger vi det til reparationer til kunder eller til vores udlejningsdragter. Vi sælger ikke en hel sælskind, og Qasigiaq i Grønland er fredet, og derfor sælger vi ikke Qasigiaq (spættet sæl).

  1. Jeg vil gerne sælge/købe nationaldragt. Hvor meget koster en nationaldragt?

Kommune konkurrer ikke mod private virksomheder. Derfor, kommunens og private virksomhedernes priser forskellige. Det kommer også an på kvalitet af nationaldragterne som du gerne vil købe/sælge.  

  1. Min nationaldragt skal repareres. Kan i reparere det?

Vi har det bedst med, hvis du skriver først på mail eller ringer og spørge. Det kommer an på hvor meget der skal repareres af nationaldragter. Hvis vi har forstået hvor meget der skal repareres, derfra prøver syerske aftale om, om en af syerske har tid til at tage imod.

  1. Jeg vil gerne selv sy, kan i hjælpe/vejlede mig?

Først vil vi helst anbefale Illorput (borgenes hus), der er skindsyning om mandage, stof syning om tirsdage, og nationaldragt syning om onsdage. Man behøves ikke at tilmelde sig, man er velkommen til at komme uanmeldt kl.18-21.

  1. Jeg bor i Ilulissat (by/bygd), kan jeg købe noget fra Kittat?

Vi har nogle varer og souvenir til salg i vores butik, man kan købe fra en anden by og man betaler selv for fragten. Vi kan ikke reparere nationaldragter udefra byen, eller sy for nogen udefra Nuuk.

  1. Er der en venteliste, som jeg kan skrive op til?

Ja, vi har en venteliste. Man kan ringe og sige hvornår bestillingen er til, og om man har sit eget skind. Hvis du er fra en anden by/bygd kan du ikke skrives op. For det er vigtigt for Kittat, at kunne måle personen ansigt til ansigt, og til sidst, om personen kan passe bestillingen.