Et vigtigt skridt i livet

I dag startede 28 elever i første klasse på Tasiilami Alivarpik

Området foran skolen var fyldt med mennesker og der var både klapsalver og paggaa da 1. klasseeleverne havde deres første skoledag.

Skoleinspektør Nukannguaq Kristiansen sagde blandt andet til de nye elever:

  • Denne dag er en vigtig og speciel dag. For det er den dag børnene i Tasiilaq skal have deres første skoledag. Derfor vil jeg sige tillykke til jer alle sammen. I skal i første omgang lære at være venner, være glade sammen og lære at samarbejde med lærerne og de andre elever.
  • I er ved at tage et vigtigt skridt i livet. I vore dage er det vigtigt at have en uddannelse, for at kunne brødføde sig selv. Dette er meget vigtigt for den personlige udvikling og for landets udvikling.
  • De dygtige lærere har forberedt sig grundigt for at opnå, at I kan lære noget. De skal nok lære jer, hvordan I skal være som elever og give jer ny viden og læring.
  • På vegne af Kommuneqarfik Sermersooq ønsker jer alle nye elever og familien tillykke med 1. skoledag, sagde Nukannguaq Kristiansen.

En af de elever der startede i 1. klasse gav også et nummer med sin qilaat og det vakte stor begejstring blandt de mange fremmødte.