Søg om tilladelse til hund eller kat

På denne side finder den information vedrørende ansøgning om tilladelse til hund og kat – Herunder hunde- og katte vedtægter samt skemaer og blanketter til diverse ansøgninger.

Hvis du ønsker at holde hund eller kat, kan du på disse sider læse mere om, hvordan du søger om tilladelse, og om hvilke regler der gælder. Herudover kan du få oplysning om hundefangeren, som du kan kontakte, hvis din hund er løbet væk, eller du har set en løs hund.

Hvis du ønsker at holde hund eller kat i Kommuneqarfik Sermersooq, skal du søge om tilladelse. Det gør du ved at downloade og udfylde skemaet nederst på siden. 

Derefter sender du det udfyldte skema med den nødvendige dokumentation til Kommuneqarfik Sermersooq, Postboks 1005, 3900 Nuuk. Du kan også aflevere det i kvikskranken på rådhuset eller sende den pr. mail til SAI@sermersooq.gl

Vær opmærksom på, at det ikke er tilladt at indføre grønlandske slædehunde i Kommuneqarfik Sermersooq, og at du ved indførsel af hund eller kat fra Danmark eller andre lande skal have tilladelse fra Grønlands Repræsentation i Danmark, se under fanen ”rejse med hunde og katte”.

Kommuneqarfik Sermersooq kan kun give tilladelse til ophold i kommunen, sørg for at snakke med din udlejer om det også er tilladt at holde kæledyr der.

Hunde- og kattevedtægt

Forholdene for hunde og katte i kommunen er bestemt i kommunens hunde- og kattevedtægt. Vedtægten fastlægger bl.a. forhold omkring sterilisation, mærkning, registrering og vaccination samt ro og orden. Du kan downloade vedtægten her.

Skemaer og blanketter

Ansøgning om tilladelse til hunde- og kattehold
Ansøgning til ejerskifte af en hund
Ansøgning til ejerskifte af en kat
Dokumentation skal vedlægges ansøgninger