Genbrugscenter Atoqqik i Nuuk

**MIDLERTIDIGT LUKKET**

På denne side kan du læse mere om genbrugscenteret Atoqqik i Nuuk. Du kan bl.a. få information om, hvordan dine brugte møbler kan få et nyt liv i et andet hjem.

DIREKTE GENBRUG

Atoqqik er Sermersooq Affaldscenters Genbrugscentral.

Her får dine gamle funktionsdygtige møbler og andre genbrugsegnede genstande nyt liv. Genstandene videreformidles gennem Atoqqik til nye glade ejere og på den måde sikrer vi sammen mere genbrug i Kommuneqarfik Sermersooq.


Nedenfor kan du læse mere om, hvad direkte genbrug er, hvorfor vi har lavet en genbrugscentral og meget mere.

Hvorfor laver Kommuneqarfik Sermersooq en Genbrugscentral?

Meget af det, som i dag afleveres på modtagestaionen fejler ikke noget og det kan derfor bruges igen af andre.

Med Genbrugscentralen Atoqqik ønsker Kommuneqarfik Sermersooq at fremme direkte genbrug og at sikre at så mange som muligt af de brugbare effekter, som indleveres til Affaldscentret, videreformidles til nye brugere.

Arbejdet med direkte genbrug spiller ind i verdensmål 12.4 og 12.5, der går ud på at forbedre affaldshåndtering og reducere affaldsmængderne via forebyggelse, reduktion og genbrug.

Hvad kan man købe hos Genbrugscentralen?

I Atoqqik kan du købe genbrugsmøbler, så som sofaer, senge, reoler og stole og mindre genstande, så som lamper og andre genstande til hjemmet.

I vores genbrugscontainer har vi samlet alle vores genbrugsbyggematerialer. Her kan du se om der er lige det du står og mangler til hjemmerenoveringen eller til din hytte.

Når vi indsamler møbler og genbrugsegnede genstande til Atoqqik, har de først været igennem en sorteringsproces, hvor defekte og uegnede møbler og genstande frasorteres.

Hvis vi mod forventning oplever, at en vare alligevel ikke kan formidles videre, bliver den i stedet bortskaffet til forbrænding eller sendt til genanvendelse, for på den måde at komme til gavn som varme eller nye produkter.

Atoqqik hverken modtager eller sælger elektronik, hvidevare, tøj, både eller biler.

Hvad koster genbrugsmøblerne i Genbrugscentralen?

Prisen på de varer der sælges fastsættes på baggrund af varens kvalitet og stand. Vi kan derfor ikke oplyse alle priserne her. De fleste varer vil koste under 500kr og kun i særlige tilfælde vil prisen overstige 500kr. pr. genstand/møbel.

Sådan handler du:

Når du handler hos Atoqqik kan du vælge mellem grønne eller røde varere.

Grønne varer er nye genbrugsvarer vi lige har fået i Atoqqik. De sælges til fuld pris.

De røde varer er “sidste chance”varer og de er sat ned til 0 kr og er lige til at tage med hjem.

Hvordan får Atoqqik sine varer?

Hver dag modtager vi mange møbler og andre genstande, der ikke fejler noget.

I stedet for at lade dem gå til spilde i forbrændingen, så sørger vores dygtige medarbejdere fremover for, at de bliver givet videre til Atoqqik, så de kan komme til glæde og gavn hos nye ejere.

Det betyder at når du fremover aflevere brugte møbler eller andre genbrugsegnede genstande til modtagestationen, så accepterer du at dine indleverede ting automatisk kan blive formidlet videre gennem Atoqqik.

Sådan bliver dine møbler og genbrugsegnde genstande til varer i Atoqqik:

1. Transporter dine møbler og genbrugsegnede genstande til Affaldscenteret ved forbrændingen i Nuuk i modtagestationens åbningstid

2. Aflever dine ting som du plejer, efter gældende regler for private eller erhverv. Vi sørger selv for at finde det der kan formidles videre.

3. Tag hjem med god samvittighed og med viden om at dine gamle møbler og genbrugsegnede genstande nu bliver videreformidlet i Atoqqik.*

*Atoqqik har ikke til formål at tjene penge på salget af varer. Indtægter fra salg af møbler og genbrugsegnede genstande går til at holde Atoqqik åben og til reklame.

Hvad med ting som ikke ønskes videreformidlet?

Hvis du f.eks. af personlige årsager har genstande som du ikke ønsker videreformidlet i Atoqqik, skal du henvende dig i visitationen.

Her vil en medarbejde spraymale genstanden således, at medarbejderne på modtagestationen tydeligt kan se, at genstanden ikke er genbrugsegnet.

Hvor finder jeg Genbrugscentralen?

Atoqqik Genbrugscentral ligger ved Forbrændingen på Pukuffik. Der er indkørsel ved 1. vej på venstre hånd når du drejer ind mod forbrændingen. Her kan du også parkere når du handler.

LINK til GOOGLE MAPS

Hvornår har Genbrugscentralen åbent?

Atoqqik’s åbningstider:

Tirsdag 13-16

Lørdag 10-14