Borger

Aalborg dage i Nuuk: Fremmer samarbejdet mellem Sermersooq og Aalborg

I dag begynder, Aalborg Dage i Nuuk, der løber fra 23. til 26. april 2024. Aalborg Dage skal styrke samarbejdet mellem Aalborg og Nuuk, med et særligt fokus på kulturel og erhvervsmæssig udveksling. Over 100 deltagere fra forskellige sektorer, herunder erhvervsliv, uddannelse og kultur, er ventet at deltage.

Arrangementet åbner med en velkomstmiddag for deltagerne fra Aalborg og en venskabskoncert med Nordkraft Big Band, der spiller sammen med de grønlandske kunstnere Ida Kleist og Aviaja Lumholt.

Koncerten, som finder sted i Katuaqs Store Sal klokken 19:30, er åben for alle og gratis.

De fire dage vil desuden byde på en erhvervskonference i morgen og flere virksomhedsbesøg. Begge dele skal give mulighed for direkte dialog mellem Nuuk og Aalborgs erhvervsledere for at bane vejen for fremtidige investeringer og samarbejdsprojekter.

Et andet vigtigt element i programmet er de møder mellem forskellige institutioner, der giver deltagerne mulighed til at udveksle viden og erfaringer om alt fra uddannelsesstrukturer til kulturelle initiativer.

Som en del af den kulturelle udveksling er der også planlagt en skolekoncert med elever fra 3. til 5. klasse.

Politisk workshops vil også være en central del af programmet, hvor der vil blive debatteret fremtidige samarbejdsmuligheder og strategiske partnerskaber.

Venskabskabsarrangementerne med Aalborg Kommune finder sted hvert andet år.  Næste gang bliver i Aalborg i 2026 hvor der holdes Nuuk-dage.