Affald og Miljø

Stor Succes: Skraldindsamling i Tasiilaq den 27. september 2023

Onsdag den 27. september 2023 deltog borgere i Tasiilaq i en fælles affaldsindsamling med støtte fra Lokaludvalget og Ungdomskulturhuset Igdlo. 

Over 100 borgere fra Tasiilaq var samlet fra kl. 17:00 til 18:30 for at gøre deres by renere og mere indbydende. For at effektivisere indsatsen blev deltagerne inddelt i fire grupper, der samlede skrald ind forskellige steder i byen.

Ungdomskulturhuset Igdlo bidrog til succesen ved at sende fem dedikerede unge, der fungerede som holdledere for hver gruppe. ”Denne tværgående støtte fra unge borgere er et eksempel på et styrket samarbejde på tværs af generationer i byen,” fortæller Ole Jens Lundblad, som er Lokaludvalgsformand i Tasiilaq.

Efter den imponerende skraldindsamling blev der trukket lod om flotte præmier. Hovedpræmierne inkluderede en 14-dages middag, en mobiltelefon, et gavekort på 500 kr. til KNI og en lille radio. Dette tilføjede en ekstra spænding til begivenheden og belønnede de deltagende borgere for deres store engagement.

Affaldsindsamlingen var den sidste i år, som blev arrangeret af Lokaludvalget. Tidligere arrangementer har også haft stor succes, og det er tydeligt, at Tasiilaqs borgere er engagerede i at holde deres by ren og smuk. Materialegaarden i Tasiilaq vil nu stå for at bortskaffe det indsamlede skrald.

Tak til alle, der gjorde dette arrangement muligt, og til alle borgere, der deltog med glæde og entusiasme.