Services

Underskriftindsamling mod mobning afleveret til borgmester

Ane Amalie Kuitse har stået bag en indsamling af underskrifter mod mobning og vold blandt unge, og den 22. juni 2023 afleverede hun de indsamlede underskrifter til borgmester Avaaraq Olsen.

Ane Amalie Kuitse har oprettet Facebook-gruppen ”Kalaallit nunatsinni qinngasaarisut annersaasullu akuerinngilakka” (på dansk: ”Jeg er imod mobning og vold i vores land”), hvor hun poster bl.a. debatindlæg og information om sit frivillige arbejde inden for bekæmpelse af mobning. Det arbejde har nu udviklet sig til en stor underskriftsindsamling.

”Jeg synes, at det er vigtigt, at vi i befolkningen, specielt voksne, tager afstand fra mobning og vold. Vi skal ikke kun vente på myndighederne. Vi kan vælge at gøre noget ved problemet selv. Derfor arbejder jeg frivilligt for at bekæmpe problemet”, siger Ane Amalie Kuitse.

Den 22. juni 2023 fik Ane Amalie Kuitse mulighed for at aflevere underskriftsindsamlingen til borgmester Avaaraq Olsen.

”Jeg bliver altid glad, når borgere selv tager initiativ til at finde løsninger og sætte fokus på vores fælles udfordringer. Det hilser jeg velkommen, specielt når det er noget vi i forvejen har fokus på. Det viser, at der er opbakning til vores arbejde. I Kommuneqarfik Sermersooq er vi blandt andet i gang med at lave en Forebyggelsesstrategi, hvoraf anti-mobning er en stor del”, siger borgmester Avaaraq Olsen.

Forvaltning For Børn og Skole har også afviklet temadage om forebyggelse af mobning for alle skoleledere, klubledere, elevhjemsledere, MISI samt AKO-ledere og FRO-ledere i april måned, og for ledere for dagtilbuddene i juni måned.

Ane Amalie Kuitse fortæller, at hun har indsamlet omkring 110 underskrifter i løbet af 30 minutter ved statuen Amisut i centrum af Nuuk.