Kultur

Festligt og farverigt – Nuuk Nordisk Kulturfestival hylder fællesskaberne og inviterer til åbningsshow

D. 25.-28. maj løber Nuuk Nordisk Kulturfestival for femte gang af stablen. Årets program byder både på etablerede kunstnere som Rasmus Lyberth, FINNi og Julie Edel Hardenberg, og mindre kendte navne såsom installationen ”Arctic Armpit”, kortfilmen ”Before One” (baseret på Hans A. Lynges roman ”Before the ship arrived”). I år har festivalen desuden også ekstra mange oplevelser for familier og børn, så alle kan finde noget i programmet.

Den 25. maj lyder startskuddet til Nuuk Nordisk Kulturfestival 2023. Festivalen inviterer i den forbindelse alle interesserede til åbningsarrangement d. 25. maj kl. 17.00-18.00 på pladsen foran biblioteket.

Nuuk Nordisk Kulturfestival har i år temaet “unity”, eller fællesskab.

”Nuuk Nordisk Kulturfestival er bygget på idéen om, at vi er stærkere sammen. I år udvider vi vores nordiske fokus til også at inkludere andre arktiske områder. Eksempelvis får vi besøg af en større delegation af kunstnere fra Canada og Sapmí, nogle af dem kommer til at arbejde sammen med kunstnere fra Nuuk under festivalen.” Udtaler festivalleder, Jonas L. Nilsson.

Allerede til åbningsshowet kan du blive en hel konkret del af fællesskabet, deltagerne sammen skal danne en formation af tre sammenhængende cirkler, hvorefter en drone flyver op og tager et billede. De tre ringe er et symbol på det fællesskab og de bånd vi danner gennem kunst og kultur på tværs af forskelligheder.

“Med festivaltemaet “unity” ønsker vi at forstærke, de bånd der skabes når kunstnere og publikum mødes. Åbningsshowet bliver således et helt konkret fællesskab, når vi sammen skal skabe festivalens første oplevelse” Siger Jonas L. Nilsson, Festivalleder på Nuuk Nordisk Kulturfestival.

Eftermiddagen rundes af med officielle åbningstaler og et fyrværkeri til at markere festivalens start.

Åbningsshowet vil blive tegnsprogstolket og der er siddepladser til personer som har brug for det. Showet er bare et af flere events i løbet af Nuuk Nordisk Kulturfestival som løber 4 dage frem til d. 28 maj. Åbningsshowet er gratis at deltage i, hvis man derimod ønsker at kunne deltage i alle festivalens arrangementer, kan man købe en billet til hele programmet for 350 kroner på Nuuk Nordisk Kulturfestivals hjemmeside. Man kan også tilmelde sig som frivillig og få et gratis festivalarmbånd. Børn og unge under 12 kan deltage gratis.

Om Nuuk Nordisk Kulturfestival 2023

  • Løber af stablen d. 25.-28. maj 2023
  • Har et bredt program inden for kunst og kultur, blandt andet med danse- og teaterforestillinger, koncerter, billedkunst og paneldebatter.
  • Hovednavnene inkluderer bl.a. Kimmernaq, Julie Edel Hardenberg, Rasmus Lyberth, Inuuteq Storch, Finni og Katarina Barruk
  • Udover Grønlandske artister, kan du også opleve international kunst bl.a. fra Norden, Canada og Sápmi
  • Billetter kan købes på www.nuuknordisk.gl, hvor man også kan melde sig som frivillig.