Borger

Børnebog om familiedannelser

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Bogen ”Halvfar” af Per Bloch og Cato Thau-Jensen har fået bevilget 13.000 kroner af Sermeq puljen.

Halvfar er en hjertevarm historie om pigen, der møder sin mors nye kæreste. Den handler om at savne det, man kender, og om at møde det nye, som måske kan noget helt andet. Halvfar sætter ord på noget, mange familier vil genkende. Bogen giver børn og voksne anledning til at tænke over og sætte ord på væsentlige og svære følelser, der kan opstå efter forældres brud og nye familiedannelser. 

Udover den trykte bog er Halvfar også udkommet som to mini-lydbøger.

”Bogen og lydbøger er blevet rigtig godt modtaget. Der har været flot omtale og mange roser samt stor synlighed på de sociale medier, blandt andet hos en stribe børnebogsbloggere”, siger forfatteren til bogen, Per Bloch.

I har modtaget 13.000 fra Sermeq puljen. Hvad er beløbet blevet brugt til?

”Støtten blev brugt på produktion af lydbøgerne. Altså oplæsning af bogen tilsat musik. Konkret brugte vi pengene til oversættelse af teksten fra dansk til grønlandsk, til at honorere musikerne samt til teknik, indspilning og mix/mastering”.

”I processen gik det op for os, at den grønlandske lydbog er den første til børn på grønlandsk, hvilket var med til at give projektet yderligere synlighed.

Halvfar er Per Blochs første børnebog, men ikke hans første udgivelse.

”Jeg har tidligere arbejdet med og udgivet skønlitteratur, kunstbøger og musik. Eksempelvis udgav jeg i 2019 albummet “Vi skal noget sammen”, som er produceret i Grønland med medvirkende fra blandt andet Grønland og Norden”.

Du kan høre lydbøgerne ved at trykke på linkene nedenfor:

Lyt til Affarmik ataata på musikstreamingtjeneste

Lyt til Halvfar på musikstreamingtjeneste

Lydbøgerne på Per Blochs Soundcloud

Næste ansøgningsfrist i Sermeq puljen er 1. november. Læs mere om kriterierne ved at klikke på linket:  Sermeq puljen – Kommuneqarfik Sermersooq