Borger

På job med hjemmehjælpere: Travl med godt job

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

En stor del af Regine Rasmussens arbejdsdag går på kontoret, hun er drift planlægger for cirka 150 patienter hos hjemmeplejen i Nuuk. Hun sætter hjemmeplejere på forskellige ruter og styrer hvilke medarbejdere der skal ud i hvilken borgere: 

”Vi har altid travlt, enten er jeg ude hos vores borgere eller sidder ned i kontoret og planlægger.”

Typisk mandags arbejde for hjemmehjælpere, består i at er at hjælpe cirka 10 borgere, der bor i eget hjem med inden frokost.

”Vi hjælper dem med at få dem op af sengen, give dem bad, mad, få dem i bad, rydde op inde hos dem, vaske deres tøj, rengøre deres hjem, tage indkøb for dem og give dem medicin. Alt hvad der kan være for at vare tage af en person og et hjem.”

Regine Rasmussen er oprindeligt kontoruddannet. Hun havde boet i USA flere år og da hun vendte tilbage til Nuuk 2015, blev hun tilbudt et kursus som hjemmehjælper:

”Det var interessant fra starten, både kurset og praktik og jeg kan lide mit arbejde, selvom jeg kan få et almindeligt kontorarbejde, er jeg alt for tilknyttet til dem vi hjælper, man får glæde af vores arbejde, det arbejde man udfører hos dem og det glæde man få fra dem er dejligt og jeg kan lide at arbejde med mennesker.”

Der er cirka 22-25 hjemmehjælpere i Nuuk, hvor 4 af dem er rengøringsfolk.

”Selvom vi nogle gange mangler hjemmehjælpere, arbejder vi altid godt sammen og det er dejligt at vi har fået rengøringsfolk, så kan vi nemlig mere fokusere på at hjælpe med at pleje dem, hvilket vi gjorde dagligt.”

Regine Rasmussen afbryder selv interviewet, da hun skal i gang med sit arbejde igen, hun har nemlig travlt.

”Jeg er typen der får dårlig samvittighed, når jeg ikke når at blive færdigt med sit arbejde,” griner hun.

Hjemmehjælp er en offentlig service til borgere, der har behov for hjælp til personlig pleje og/eller praktiske opgaver i hjemmet.