Borger

Fejl i fællesoffentlig IT forsinker udbetalinger

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Det var en fejl i det fællesoffentlige IT-system, Grunddata, der i dag forhindrede udbetalingen af Offentlig Hjælp i Kommuneqarfik Sermersooq.

Både ved det fællesoffentlige ERP-sekretariat og hos Kommuneqarfik Sermersooq bliver der i øjeblikket arbejdet på højtryk for alt løse fejlen.

”Betalingerne blev gjort klar i går som sædvanlig, men en systemfejl har gjort at de ikke gik i gennem her til morgen.  Vi arbejder på højtryk på at få pengene udbetalt hurtigst muligt og senest i morgen”, siger direktør for Forvaltning for Velfærd og Arbejdsmarked, Isak Nielsen Kleist.

Samtidig arbejder forvaltningen på at afbøde de mulige konsekvenser af forsinkelsen.

”Vi er klar over at situationen kan skabe problemer for den enkelte beløbsmodtager og det er meget beklageligt. Vi har kontaktet boligselskaberne og har forklaret dem situationen og bedt dem om at bærer over med eventuelle forsinkelser.  Samtidig beder vi de borgere der har oplevet konsekvenser og at rette henvendelse til deres sagsbehandler”, siger Isak Nielsen Kleist.