Borger

Prinsen havde et stor hjerte for Grønland

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Hans kongelige højhed Prins Henrik afgik i nat ved døden. I den anledning flages der på halvt på rådhuset i Nuuk.

Borgmester i Kommuneqarfik Sermersooq Asii Chemnitz Narup har flere gange tage imod regentparret under deres besøg til Kommuneqarfik Sermersooq. Hun husker Prins Henrik som en venlig, lun og interessant mand med en stor passion for kunsten og livet – og i særdeleshed en stor passion for Grønland.

”Det var altid en fornøjelse at være vært for prinsen,” siger Asii Chemnitz Narup. ”Han var en vidende og beleven mand, der samtidige ikke tog sig selv alt for alvorligt, og så forstod han at tale i øjenhøjde med alle han mødte.  Jeg har altid følt, at prinsen havde et stort hjerte for Grønland og at han følte sig velkommen og lidt mere fri her. Jeg synes, at vi skal byde HKH Prins Henrik at sidste farvel med hans egne ord i form af de to første vers af digtet ‘Klokken slår’ fra den digtsamling, han i 2009 udgav i en smukt illustreret udgave på både grønlandsk, fransk og dansk.”

Lange år,
dagen rinder,
klokken slår,
livet svinder;
snart forgår
alle minder –

I dag, i går,
de samme savn,
de samme sår,
snart uden navn,
nu forestår
den sidste havn –

Der vil fra i dag klokken 12.00 være lagt kondolencebøger frem i borgerservice i alle byer i Kommuneqarfik Sermersooq. Borgerne har mulighed for at nedfælde en sidste hilsen til prinsen frem til fredag klokken 12.00, hvorefter bøgerne vil blive sendt til kongehuset sammen med Kommuneqarfik Sermersooqs officielle kondolence.