Services

Kommuneplantillæg: Nyt antenneanlæg i Nuuk skal binde verden sammen

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Med antenneanlægget bliver Nuuk del af en global satellit-baseret højhastigheds internetservice.

Nuuk skal fremover lægge jord til et anlæg, der leverer billigt internet til hele verden – herunder i ubebyggede egne. Det kan blive resultatet, efter at Kommunalbestyrelsen har godkendt, at et kommuneplantillæg for hovedstaden kan blive sendt i offentlig høring.

Antenneanlægget bliver ét af cirka 30 jordanlæg fordelt over hele verden.

Nuuks geografiske placering skaber en strategisk beliggenhed for at modtage og sende signaler mellem jorden og satellitter på den nordlige himmelsfære. Samtidig skaber søkablet til Nuuk mulighed for opkobling fra antennerne til et højhastighedsnetværk forbundet til et globalt netværk.

Malene Lynge (IA), udvalgsformand for Udvalg for Anlæg og Miljø i Kommuneqarfik Sermersooq, ser frem til, at projektet kan være med til at sætte Nuuk på verdenskortet:

”Det skaber værdi for Nuuk og kan være med til at markedsføre vores hovedstad. Det er stort, at internationale virksomheder vælger Nuuk som placering for et banebrydende projekt inden for telekommunikation.”

Det er internationale virksomheder inden for satellit-baseret internet, der har vist interesse for Nuuk.  Projektet vil blive baseret på et samarbejde med TELE-POST som udbyder og som ansvarlig for eksisterende data-infrastruktur.

Som udgangspunkt skal anlægget placeres nord for Anstalten i Nuuk.

“Anlægget kommer ikke til at skæmme den omkringliggende storslåede natur, ej heller genere de mange brugere der er i området,” siger Malene Lynge.

Planforslaget bliver sendt i offentlig høring i seks uger hurtigst muligt.