Borger

Fejring af Priscilla Josefsen

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Fredag den 15. februar var Nuutoqaq vært for et særligt arrangement. Denne dag blev Priscilla Josefsen fejret af borgmester Asii Chemnitz Narup, af Kittat, samt af familie og venner.

Priscilla Josefsen, der er fyldt 90 år, er en af Nuuks markante kvinder. Hun har gennem et langt livs virke arbejdet for sine medmenneskers fremme.

Sammen med Benigne Rasmussen opstartede hun systuen Kittat i 1982. Det blev gjort, fordi Priscilla mente, at der på det tidspunkt var for mange kvinder, der var arbejdsløse, og hun følte sig ansvarlig for at afhjælpe det problem. Hun følte også, hun havde en forpligtigelse til at lære håndværket fra sig til yngre kvinder, så de lærte det traditionelle håndværk fra bunden. Kittat værner om håndværket og har især avittat som fokusområde.

Nuup Kommunea overtog skindsystuen i 1990. Den er siden overgået fra at være et arbejdsmarkedstilbud til en kulturinstitution.

Som tak for hendes indsats modtog Priscilla en gave fra borgmesteren, samt fik overbragt en særlig broche af konstitueret leder for Kittat, Sara Marie Lyberth.

Priscilla modtog i øvrigt i 2008 Selvstyrets kulturpris på baggrund af hendes arbejde med bevaring af vores kulturarv.