Services

7. B på tur i Nuuks historie

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

7. B fra Atuarfik Hans Lynge går på opdagelse i Nuutoqaq med Kulturrygsækken.

Elisa Leth, rådgivningslærer i Atuarfik Hans Lynge (AHL), er en af de lærere der benytter sig af Kommuneqarfik Sermersooq’s aktivitetstilbud i Kulturrygsækken. ”Jeg synes der altid er relevante aktiviteter for børnene. Vi har været på danseworkshop med Qiajuk Studio og billedanalyse på Nuuk Kunstmuseum. Efter vores besøg her i Lokalhistorisk Museum og byvandringen, vil jeg gerne have at børnene også deltager i kropsbevidsthedsworkshoppen.”

7.b fra AHL er, som deres lærer fortæller, en flittig bruger af Kommuneqarfik Sermersooq’s tilbud fra Kulturrygsækken. Mandag 26. februar 2018 er de taget til Lokalhistorisk Museum i Nuuk for at lære mere om deres by. Sammen med deres lærer går de en tur gennem de gamle huse i kolonihavnen, ledsaget af Pernille Kreutzmann fra museet.

Pernille fører børnene gennem huse fra K.G.H. tiden og undervejs stopper hun op og fortæller om vigtige begivenheder i de første par århundreder i Grønlands og Nuuks historie. Hvornår kom Hans Egede til Grønland? Hvorfor kom han; eller hvornår blev Nuuk grundlagt? Hun fører også klassen til Qivittoq huset, bygget i 1833, hvor Ole Christiansen fra foreningen Nuummi Eqqaamasat fortæller børnene om levevilkårene i Nuuk i 1950’erne.

De 21 børn fra 7. B slutter deres byvandring tilbage i Lokalhistorisk Museum, hvor museumsleder Vinni Sølvblad venter med en quiz om Nuuk og kolonihavnen. Det er tydeligt at børnene havde lyttet godt efter på deres gåtur. ”Det var spændende!”, sagde en af pigerne fra 7. B og sammen med sine klassekammerater tilføjer de at det bedste var at lære så meget om Nuuk på deres gåtur.

Kulturrygsækken

”Kulturrygsækken – en skoletjeneste” har det formålet at nå ud til flere skoleelever med kreative og kulturelle undervisningstilbud i deres skolehverdag. Kommuneqarfik Sermersooq har i øjeblikket 14 forskellige aktivitetstilbud gennem Kulturrygsækken. De henvender sig til børn i de forskellige klassetrin i folkeskolen og kan findes på Kulturrygsækken.