Nationaldag 2021

07.30 Fejringen af nationaldagen begynder klokken 07.30, hvor foreninger går i procession fra Rådhuset til Kolonihavnen, mens Nuuk byorkester sørger for en god lydkulisse. Du/I skal være velkomne til at vinke og vifte med flag langs ruten.  

07.55 NIPE Koret synger sangen Nunarput Erfalasorlu fra scenen i Kolonihavnen.

08.00 Sælfangstkonkurrencen! Ingen nationaldag uden sælfangstkonkurrence. Både Naalakkersuisut og Arktisk Kommando skyder konkurrencen i gang med kanonsalutering, så fangerne bliver sendt af sted med et ordentligt brag!

08.05 Velkomst. Der bydes velkommen fra scenen.

08.10 Korsang – Nuna Asiilasoq.

08.15 Borgmester Charlotte Ludvigsen går på talerstolen og holder tale for de fremmødte.

08.25 Korsang – Nunarput Utoqqarsuanngoravit.

08.30 Ingiulik

08.35 Procession til domkirken. Foreninger går forrest med flag, og alle er velkomne til at følge trop i det korte optog til domkirken Annaasisitta Oqaluffia.

09.00 Gudstjeneste i Annaassisitta Oqaluffia.

10.00 Fotografering. Alle samles i nationaldragter foran Annaassisitta Oqaluffia, og der er mulighed for at blive fotograferet af en professionel fotograf – helt gratis. Efterfølgende lægges billederne op på kommunens Facebook-side, hvorfra de kan downloades.

10.30 Fællesmarch. Nationaldragter, flag og glade mennesker kommer til at pryde gadebilledet, når vi går i samlet flok fra Annaassisitta Oqaluffia til Biologstationen, som ligger for enden af Jens Kreuzmannip aqq forbi Sana.

Ved Biologstationen:
11.30 Verdens største Paggaa! Vi forsøger at lave verdens største Paggaa, og vi skal bruge jeres hjælp. Alle er velkomne til at deltage. Det foregår ved Biologstationen, og vi håber, at I vil stille op, og medbring selv kasteskyts.

11.45 Fællesgril. Vi opstiller en stor fællesgril og sørger for at tænde op. Derefter må I tage alt den mad med, som I kan spise, og smide det på grillen.