Her på siden finder du relevant information, om tilbud og støtte til børn og voksen med handicap – Herunder hvem du skal kontakte, samt hvilke støtte muligheder, der kan være aktuelle.
Kommuneqarfik Sermersooq tilbyder hjælp og støtte til børn og voksne med handicap. Hvis du har en fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse, har Kommuneqarfik Sermersooq forskellige tilbud og støttemuligheder til dig.
Det er din sagsbehandler og dig, som sammen vurderer, hvilke tilbud du har ret til og kan have behov for.
Kommunens handicaptilbud er opdelt i voksenområdet og børne- og ungeområdet. Derudover er børne- og ungeområdet delt i to afhængigt af, om støtten foregår i skoletiden eller uden for skoletiden.
Du kan med fordel henvende dig direkte til den enhed, som er bedst i stand til at hjælpe dig med dit spørgsmål eller din situation. Hvis du er i tvivl om, hjælper kommunen dig, så din henvendelse ender det rette sted.
Hvem skal du kontakte?
Børne- og ungeområdet for familier med børn og unge op til 18 år
- Støtte i skoletiden
Hvis din henvendelse drejer sig om støtte til et barn i skoletiden, skal du kontakte Forvaltning for Børn og Skoler.
E-mail: alim@sermersooq.gl - Støtte uden for skoletiden
Hvis din henvendelse drejer sig om støtte til et barn med handicap eller pårørende til et barn med handicap, skal du kontakte Forvaltning for Børn og Familie
E-mail: sepi@sermersooq.gl
Voksenområdet for borgere over 18 år
- Støtte til borgere over 18 år
Forvaltningen for Velfærd og Arbejdsmarked. Alle støttemuligheder på voksenområdet er beskrevet i Forvaltning for Velfærd og Arbejdsmarkeds kvalitetsstandarder på handicapområdet. De gældende kvalitetsstandarder er tilgængelige på kommunens hjemmeside.
E-mail: si@sermersooq.gl
Lovgrundlag
Inatsisartutlov nr. 13 af 12. juni 2019 om støtte til personer med handicap
Selvstyrets bekendtgørelse nr. 29 af 7. august 2020 om støtte til personer med handicap
Selvstyrets bekendtgørelse nr. 22 af 24. juni 2020 om tilsyn med det sociale område
Selvstyrets bekendtgørelse nr. 19 af 4. november 2019 om botilbud til personer med handicap
Ofte anvendte støttemuligheder
Her følger en liste over støttemuligheder. Denne liste er ikke udtømmende, og et eventuel tilbud om støtte til dig/jer vil tage udgangspunkt i din/jeres situation og behov.
Støtte på børneområde |
|
|
Økonomisk støtte – Hvis et handicap medfører væsentlige merudgifter – Hvis der er brug for støtte til varetagelse af omsorg for barn med handicap i eget hjem – Hvis der er brug for økonomisk støtte til en flytning som følge af et handicap. Rådgivning og vejledning – Terapeutiske samtaler – Rådgivning til valg af hjælpemidler – Vejledning i brug af hjælpemidler. Aflastning – omsorgsopgaven medfører væsentligt merarbejde – aflastning er en forudsætning for, at forældrene, de øvrige pårørende eller plejefamilien fortsat kan varetage omsorgsopgaven. Ledsager Støtteperson Der er også mulighed for at en støtteperson i skoletiden. Habilitering og rehabilitering på Det Landsdækkende Handicapcenter Ophold på døgntilbud Hjælpemidler Boligindretning Kurser og rådgivning Træning Ergonomi – forflytningsvejledninger
|
||
Tilbud til voksne |
|
|
Økonomisk støtte – Hvis et handicap medfører væsentlige merudgifter. Rådgivning og vejledning – Der ydes råd og vejledning til borgere med et handicap, i forhold til at styrke den enkeltes muligheder for at overkomme barrierer i hverdagen, som er en følge af borgerens handicap – Rådgivning til valg af hjælpemidler – Vejledning i brug af hjælpemidler. Aflastning Ledsager Støtteperson Habilitering og rehabilitering på Det Landsdækkende Handicapcenter Ophold på døgninstitution, der drives af Socialstyrelsen Hjælpemidler Boligindretning Kurser og rådgivning Træning Ergonomi – forflytningsvejledninger Afdeling for yngre med handicap og et betydeligt plejebehov Bokollektiver Beskyttede boenheder Aktivitets- og Samværstilbud Kørsel med Handicapbus |