Borger

Nye standarder for bæredygtige indkøb

Kommuneqarfik Sermersooq har vedtaget en ny politik for bæredygtige indkøb. Den nye politik, som blev godkendt af Kommunalbestyrelsen den 15. maj 2024, forpligter kommunen til at integrere bæredygtighed og nøjsomhed i alle kommunens indkøb af varer og tjenesteydelser.

“Med denne nye indkøbs- og udbudspolitik sikrer vi, at hver krone brugt er en investering i vores fælles fremtid. Det handler ikke kun om økonomi, men også om at tage hånd om vores klima, miljø og de sociale vilkår som produkterne produceres under.” siger borgmester Avaraaq Olsen.

Politikken indeholder tiltag, der øger fokus på miljøvenlige produkter og leverandører, der kan demonstrere et klart ansvar over for miljøet. Blandt andet skal produkter med længere levetid og miljømærkning have større vægt i vurderingen ved kommunens udbud.

Bæredygtighed er også tænkt som en kerne i den måde, kommunen driver sine indkøb på, ved at strække ressourcerne længere og tænke sig om inden nye indkøb foretages. Denne tilgang understøtter ikke blot FN’s 17 Verdensmål, men sigter også mod at skabe respekt for natur, klima og fremtidige generationer.

“Vi ønsker at anvende vores skattepenge så fornuftigt som muligt, hvilket indebærer en løbende udvikling og stræben efter at påvirke markedet i en mere bæredygtig retning. Kommuneqarfik Sermersooqs generelle fokus på bæredygtighed skal også være synligt i den nye politik, hvorfor vi blandt andet har fokus på at indkøbe lokalt, når det er muligt.” siger Avaaraq Olsen.