Borger

Nuuk 2035 – stort fremmøde til kickoff i Katuaq

Kommuneqarfik Sermersooq skal have en ny hovedstadsstrategi, og arbejdet med strategien blev indledt i Katuaq sammen med mange fremmødte borgere. Borgmester Avaaraq Olsen gav en introduktion til “Nuuk 2035”, og borgere fik mulighed for at dele deres forslag og ideer til fremtidens hovedstad på en opslagstavle, mens børnene udtrykte deres visioner for Nuuk gennem tegninger og malerier.

Borgmester Avaaraq Olsen åbnede arrangementet med at byde velkommen til de fremmødte.

“Jeg er glad for at se, så mange er mødt op i dag. Vi er i gang med at udforme den nye hovedstadsstrategi, som kommer til at betyde meget for mange,” sagde borgmester Avaaraq Olsen.

Det har været vigtigt for borgmesteren og kommunalbestyrelsen, at borgere, virksomheder og foreninger bliver inddraget i udarbejdelsen af hovedstadsstrategien. Det er grunden til, at kommunen har valgt at arrangere kickoff-eventet i Katuaq.

“Hovedstadsstrategien omhandler alle borgere i alle aldersgrupper. Det er derfor, vores strategi er helhedsorienteret og fokuserer på den generelle udvikling af byen, hvilket i sidste ende handler om borgerne,” sagde borgmesteren.

Under arrangementet havde borgere mulighed for at dele deres forslag og ideer til fremtidens hovedstad på en opslagstavle, hvor børnene også fik chancen for at komme med deres ideer til, hvordan Nuuk kan se ud i fremtiden.

Inddragelsen vil finde sted i løbet af april, maj og juni og skal blandt andet handle om, hvordan vi fortsat sikrer gode muligheder for alt fra forenings- og fritidsliv til erhverv, kernevelfærd og byudvikling.

Ud over oplæg fra borgmester Avaaraq Olsen blev der fortalt personlige historier og perspektiver fra “Nuummiutter”. Kommunen havde inviteret velkendte ansigter i form af Stina Skifte og Minik Hansen. Der var også musikalske indslag fra Kimmernaq Kjeldsen og Frederik Elsner.

Afslutningsvis blev der trukket lod om præmier blandt de borgere, der deltog i konkurrencen ved at besvare spørgsmål.

Arbejdet med hovedstadsstrategien skal skabe erfaringer, som skal bruges til den efterfølgende udvikling af bystrategier for kommunens tre mellemstore bosteder: Tasiilaq, Paamiut og Ittoqqortoormiit.