Borger

Food & Snow: Mad og lokale råvarer i fokus på Nuuk Snow Festival

Udover at man kan se skulptørerne arbejde på deres snekuber, er der også mange andre aktiviteter rundt omkring i Nuuk. Heriblandt et hav af madoplevelser.

Som noget helt særligt udvides Nuuk Snow Fest i år med et nyt initiativ, båret frem af nogle af landets bedste kokke. Food & Snow Nuuk bliver Nuuks nye madfestival.

Under samme tema som Snow Fest ”Natur” vil kokke og madproducenter i 4 dage sætte fokus på lokale råvarer, og det guld der kan trylles frem. Kokkene vil præsentere deres bedste retter og lave madworkshops for børn. Herudover vil der også være en kokkekonkurrence, hvor familier kan dyste om at blive byens bedste kokkefamilie.

Det er Visit Nuuk og Erhvervsafdelingen i Kommuneqarfik Sermersooq, der er gået sammen med den anerkendte og innovative kok Inunnugaq Hegelund for at sætte fokus på gastronomi Initiativet er sat i søen, for at fremhæve de mange fantastiske lokale fødevarer, der omgiver os, og de mange muligheder der er for at udvikle fødevareproduktionen i Grønland.

Inunnugaq Hegelund fortæller: ”Der er heldigvis allerede rigtig gode folk, som hver dag arbejder ihærdigt for at udvikle og fortælle om den grønlandske madtradition. Sammen på tværs af producenter, distributører, forbrugere og erhverv skal vi blive endnu bedre til at sætte maden i centrum. Mad er f.eks. en vigtig del af oplevelsen når du besøger et land, og nogle vælger endda rejsedestination primært for at opleve madkulturen. Grønland har så meget at byde på også på madscenen. Den mulighed skal vi bruge.”

Arrangementerne til Food & Snow foregår ved siden af nationalmuseet.

Læs mere her:

https://www.facebook.com/profile.php?id=61556579465104

*Grundet vejret er aktiviteterne fredag flyttet. Der vil være madmarked i Hotel Nordbo’s Restaurant fra kl. 16 i dag. Kogekonkurrencerne er flyttet til søndag.