Borger

Ungdomskommunalbestyrelsen trækker i arbejdstøjet

Fra d. 13. til 16 februar vil ungdomskommunalbestyrelsen mødes i Nuuk, hvor de bl.a. skal komme med idéer og løsningsforslag, som senere skal præsenteres for kommunalbestyrelsen.

Ungdomskommunalbestyrelsen i Kommuneqarfik Sermersooq er klar til at gøre en forskel og trækker nu officielt i arbejdstøjet. Den engagerede gruppe af unge repræsentanter vil mødes i Nuuk på rådhuset fra d. 13. til 16. februar for at diskutere vigtige emner og udarbejde løsningsforslag til forbedring af børne- og ungemiljøet i kommunen.

Mødet vil blive åbnet af det ældste medlem af ungdomskommunalbestyrelsen, hvilket markerer starten på fire dages intensivt arbejde, læring og samvær. Den første dag vil især byde på aktiviteter designet til at styrke relationerne mellem medlemmerne, så alle kan lære hinanden bedre at kende og dermed arbejde mere effektivt sammen.

En af de centrale opgaver for ungdomskommunalbestyrelsen er at udarbejde løsningsforslag på en række områder, der vil blive taget op til behandling af den egentlige kommunalbestyrelse. Disse områder inkluderer, men er ikke begrænset til, hvordan man sikrer og styrker et godt børne- og ungemiljø, fremmer gode fællesskaber, samt udvikler egne løsningsforslag, som ungdomskommunalbestyrelsen selv finder relevante.

For at sikre, at arbejdet også byder på hyggelige og afslappende øjeblikke, har Katuaq generøst doneret biografbilletter til hele ungdomskommunalbestyrelsen. Dette initiativ fremhæver samfundets støtte til de unge ledere og giver dem en velfortjent pause fra deres arbejde med at gøre en forskel i Kommuneqarfik Sermersooq.

Ungdomskommunalbestyrelsen i Kommuneqarfik Sermersooq viser vejen for, hvordan unge kan involveres i lokalpolitik og bidrage med værdifulde perspektiver og løsninger på samfundets udfordringer. Deres arbejde er et inspirerende eksempel på aktiv ungdomsdeltagelse og engagement i fremtiden for deres lokalsamfund.

Du kan læse mere om ungdomskommunalbestyrelsen her.