Borger

Ny afdeling styrker støtten til borgere med handicap

Den 1. februar 2024 åbnede Kommuneqarfik Sermersooq dørene for Den Koordinerende Handicapenhed, en ny afdeling designet til at imødekomme flere kritiske behov blandt borgere med fysiske eller psykiske funktionsnedsættelser samt deres pårørende.

Beslutningen om oprettelsen af denne enhed blev taget af Kommunalbestyrelsen den 29. november 2022 som led i implementeringen af ‘onedoor-princippet’ i kommunens arbejde.

Den Koordinerende Handicapenhed spiller en central rolle i denne strategi og har til formål at sikre, at borgere oplever mere effektive og sammenhængende forløb, hvor de kan henvende sig, for at blive understøttet med koordinering og vejledning til den støtte de kan få i kommunens forskellige forvaltninger i forhold til deres funktionsnedsættelser.

Udvalgsformand i Udvalg for Velfærd og Arbejdsmarked, Inge Olsvig Brandt, har set frem til åbningen af den nye afdeling: ”Vi har både fra politisk og administrativ side, længe gerne ville indføre gennemgående forbedringer på området, der vedrører handicap og socialpsykiatri. Så det var et oplagt sted at starte, i forbindelse med indførslen af ‘onedoor-princippet’ i kommunens arbejde. Det er altid fantastisk når vi kan identificere et så åbenlyst behov, og samtidig har muligheden for at gøre noget ved det.”

Behovet for en sådan enhed er tydeligt, idet mange borgere har haft udfordringer med at navigere i kommunens systemer og finde den rette hjælp til deres behov. Den Koordinerende Handicapenhed vil adressere disse udfordringer ved at tilbyde rådgivning, vejledning og assistance til borgere, der er i tvivl om deres rettigheder eller behov i kommunen. Enheden vil også understøtte, at de relevante støttemuligheder aktiveres på tværs af kommunens afdelinger og forvaltninger og forhindre, at forløb går i stå.

Nielsine Grønvold Petersen er teamleder i Den Koordinerende Handicapenhed, og håber at alle borgere med behov for hjælp på området, benytter sig af den nye afdeling: ”Vi står klar til at hjælpe med råd og vejledning, og vi er også klar til at hjælpe dig. Hvis du har fysiske eller psykiske funktionsnedsættelser, eller er pårørende til en med disse, skal du ikke tøve med at tage kontakt. Du kan både møde op ved vores skranke, ringe til os, eller sende en mail. Under alle omstændigheder står vi klar til at hjælpe.”

Borgere kan henvende sig personligt ved skranken i Forvaltningen for Velfærd og Arbejdsmarked i stueetagen på den blå bygning på Imaneq 34.

For information eller assistance kan borgere også kontakte enheden på telefonnummer 36 66 66 eller sende en e-mail til KHE@sermersooq.gl.