Borger

Borgmesteren takker H.M. Dronning Margrethe og lykønsker det nye kongepar

I dag har hele Rigsfællesskabet fået en ny monark. Efter 52 år med H.M. Dronning Margrethe 2., hedder regenten nu H.M. Kong Frederik 10.

I den forbindelse ønsker borgmester i Kommuneqarfik Sermersooq Avaaraq Olsen at sige tak til den afgående regent og lykønske den nye.

“Jeg har altid været imponeret over Dronning Margrethes interesse i og store viden om vores land, og hendes kærlighed til vores folk. Hun har altid mødt grønlænderne med respekt og forståelse, og det har altid været gengældt,” siger Avaaraq Olsen.

Borgmesteren glæder sig ligeledes over det nye kongepar, og den rolle de vil spille for Grønland i fremtiden.

”Den nye konge har heldigvis den samme kærlighed og samme stærke relation til Grønland som sin mor. Han har brugt meget tid på både officielle besøg, men også på rejser rundt omkring i landet for at besøge venner eller nyde den grønlandske natur. Jeg er ikke et øjeblik i tvivl om, at Kong Frederik 10. vil blive en god konge for Grønland, og på vegne af hele Kommuneqarfik Sermersooq ønsker jeg det nye kongepar stort tillykke,” siger Avaaraq Olsen.