Borger

Den nye daginstitution “Naasut” blev indviet

Indvielsen af den nye daginstitution “Naasut” markerer et vigtigt øjeblik for byggeriet i centrum af Nuuk, hvor den nye daginstitution og byskole ligger.

Ved gavlen af den nu nedrevne Blok P åbnede den nye daginstitution “Naasut” sine døre for offentligheden d. 24. november. Indvielsen af den nye daginstitution blev fejret med et arrangement med gæster fra kommunen, forældre og børn.

Højdepunktet for dagen var afsløringen af institutionens navn, “Naasut”.

“Naasut betyder “Blomst” på grønlandsk, og jeg syntes ikke at det kunne være mere passende. Tænk på blomsterne omkring os – hver enkelt er unik og smuk på sin helt egen måde. På samme måde ser vi på vores børn. Hver eneste af dem er unik, fyldt med potentiale og skønhed, der er helt deres egen”, sagde Formand for Udvalg for Børn, Familie og Skole, Poul Petersen.

Marie Natuk Nielsen, vinderen af navnekonkurrencen, deltog til indvielsen og blev hyldet for sit bidrag.

Et miljø med tryghed og støtte
Til fejringen var viceborgmester Justus Hansen, repræsentanter fra Udvalg for Børn, Familie og Skole samt Udvalg for Byudvikling og Anlæg, personalet, forældre og børnene inviteret. Poul Petersen sagde blandt andet til forældrene:

“Til forældrene vil jeg sige, at vi ved, hvor vigtigt det er at have en tryg og kærlig plads at sende jeres børn hen. Naasut vil være et sted, hvor jeres børn vil opleve kærlighed, omsorg og muligheder for at udvikle sig i trygge omgivelser.”

Dagtilbudslederen, Katrine Larsen Lennert, udtrykte sin glæde ved at arbejde i den nye daginstitution, hvor bygningen kommer til at skabe et nærende og støttende miljø for børnene.

Umiddelbart før sin tale fik Katrine overrakt en gave af Poul Petersen på vegne af borgmester Avaaraq Olsen. Gaverne bestod af fire grønlandske trommer fra en lokal trommemager, med eksemplarer både til voksne og børn.

Dagen blev yderligere beriget af musikalske indslag og flotte dekorationer af personalet, der skabte en festlig og indbydende atmosfære for alle deltagere.

Først daginstitution så skole
Daginstitutionen Naasut er nu indviet godt et halvt år før det sidste bliver bygget færdigt på byskolen Inussuk, der efter planen slår dørene op for elever i august 2024.
 

Indretningen af daginstitutionen er skabt efter de syv Tunngaviit principper som Forvaltning for Børn og Skole har arbejdet med siden i 2021. Du kan læse mere om de syv Tunngaviit her.

Poul Petersen takkede også arkitekterne KHR, byggefirmaet Istak, bygherrerådgiver Torp Development og kommunens team for deres hårde arbejde og dedikation i realiseringen af dette projekt.