Fritidsaktiviteter

Unge svømmere tager springet til succes takket være øgede tilskudsmidler

De unge talenter i Nuummi Naluttartut Klubbiat har taget svømmeverdenen med storm. Det har været muligt, takket være de øgede tilskudsmidler, der har styrket klubbens indsats for at inkludere flere børn i svømmesporten.

Med generøs støtte til klubben og dens to seneste ture til Island og Nordsjælland har børnene haft chancen for at dykke ned i svømmeverdenen. De øgede tilskudsmidler har gjort det muligt for klubben at danne en bro mellem de unge svømmere og de mere erfarne, hvilket har skabt en inspirerende kultur for fremtidens svømmere. Sidst på måneden tager tre af klubbens unge svømmere endda turen til Torshavn for at deltage i et stævne. Dette er et klart eksempel på, hvordan øgede tilskudsmidler har åbnet døre for de unge talenter og fremmet deres passion for svømning.

I Kommuneqarfik Sermersooq glæder man sig over svømmeklubbens succes. ”I Grønland har vi en målsætning om at være verdens mest aktive land i 2030. Det er en målsætning vi kun når, hvis vi styrker sport og idræt på et lokalt niveau. Derfor glæder det mig, at den økonomiske støtte vi fra kommunens side kan levere, er med til at gøre en forskel for byens unge svømmere,” fortæller Frederik Lundblad, Fagchef for fritidsafdeling i Kommuneqarfik Sermersooq.

De øgede tilskudsmidler har skabt en positiv forvandling for Nuummi Naluttartut Klubbiats unge svømmere, og klubben ser nu frem til at forme fremtiden for svømmesporten ved at give flere børn mulighed for at forfølge deres drømme om succes i bassinet.

Foto: Lars Demant-Poort