Borger

To ugers brandøvelse i Nuuk

I uge 40 og 41 gennemfører Grønlands Brandskole og Beredskabet i Kommuneqarfik Sermersooq et røgfyldt og larmende kursus for instruktører i beredskabet, i samarbejde med Beredskabsstyrelsens Center for Uddannelse.

Kursisterne kommer fra hele Grønland, og kurset skal være med til at kompetenceudvikle de enkelte instruktører, så vedligeholdelsen af de eksisterende brandmænd og uddannelsen af nye brandmænd, kommer til at foregå efter de nyeste metoder og overholdelse af arbejdsmiljøreglerne, når det drejer sig om røgdykning ved en brand.

”Selv om det kan se voldsomt ud, og der til tider kan være en del røg og larm, kan man være ganske rolig. Der er kontrol over det. Vi vil selvfølgelig forsøge at tage hensyn til borgerne, og vil gerne på forhånd undskylde over for de borgere, der trods vores forholdsregler blive generet af øvelserne,” fortæller beredskabschef i Kommuneqarfik Sermersooq, Jes Damgaard Andersen.

Uddannelsen foregår i dagtimerne fra 08 til 17 på Kongevejen i INI´s boliger og på Beredskabets brandøvelsesplads i Nuukullak.