Borger

Storm i Tasiilaq og Kulusuk tirsdag: skoler, daginstitutioner og offentlige kontorer lukker

DMI har udsendt en advarsel om en forventet storm i Tasiilaq og Kulusuk. Vinden vil komme fra nordøst med hastigheder på 25-28 m/s og vindstød af orkanstyrke, der kan nå op til 33-38 m/s. Varselet er gyldigt fra tirsdag den 17. oktober 2023 kl. 02.00 til onsdag den 18. oktober 2023 kl. 14.00.

Som en konsekvens har Kommuneqarfik Sermersooq besluttet at lukke alle skoler, daginstitutioner og offentlige kontorer i Tasiilaq og Kulusuk som en sikkerhedsforanstaltning. Kommuneqarfik Sermersooq vil komme med løbende opdateringer, da stormen forventes at vare flere dage.

Beredskabet opfordrer alle borgere til at sikre løse genstande i deres omgivelser for at minimere risikoen for skader. Borgere, der ønsker at tilbringe stormperioden hos venner eller familie, opfordres til at tage afsted, inden vejrsituationen forværres.

På grund af de forventede vindstød af orkanstyrke er der en særlig bekymring for, at tunge objekter kan blive hvirvlet op af vinden. Derfor opfordres alle til at opholde sig indendørs i den angivne periode.

Borgerne kan komme i kontakt med beredskabet under stormen på telefon 36 77 89.