Borger

Storm i Ittoqqortoormiit tirsdag

DMI har udsendt en advarsel om storm i Ittoqqortoormiit tirsdag den 10. oktober 2023 fra kl. 06.00 til kl. 21.00. Vinden forventes at komme fra nord med hastigheder på 25-30 m/s og vindstød af orkanstyrke, der kan nå op til 33-38 m/s.

Som en konsekvens har Kommuneqarfik Sermersooq iværksat en række foranstaltninger for at sikre borgernes sikkerhed. Da skolen allerede er lukket på grund af efterårsferie, påvirkes denne ikke yderligere. Daginstitutioner og borgerservice vil dog være lukket, og hjemmeplejen vil foretage besøg hos alle borgere, der modtager hjemmehjælp, inden stormen sætter ind.

Beredskabet i Ittoqqortoormiit opfordrer alle borgere til at sikre løse genstande i deres omgivelser for at minimere risikoen for skader. Borgere, der ønsker at tilbringe stormperioden hos venner eller familie, opfordres til at tage afsted, inden stormen begynder.

På grund af de forventede vindstød af orkanstyrke er der en særlig bekymring for, at tunge objekter kan blive hvirvlet op af vinden. Derfor opfordres alle til at opholde sig indendørs i den angivne periode.

Borgerne kan komme i kontakt med beredskabet under stormen på telefon 599307.