Borger

Skoleever var endnu en gang ude og samle skrald

I slutningen af maj trak seks af byens 7. klasser i arbejdstøjet, da de forud for Saligaatsoq 2023 hjalp med oprydning og indsamling af affald i Nuuk. Nu går eleverne i 8. klasse, og onsdag den 27. september havde de igen byttet klasselokalet ud med forskellige af byens udendørs områder for at indsamle så meget skrald så muligt.

De seks 8. klasser fra forskellige af byens skoler, havde fået tildelt hvert deres område, og der blev derfor ryddet op mange forskellige steder i byen.

Dagen blev afsluttet i minihallen ved Atuarfik Hans Lynge, hvor eleverne kunne udregne resultatet af den fælles indsats. I maj måned samlede eleverne tilsammen cirka 750 kilo affald, og i denne omgang blev det til 640 kilo. Traditionen tro modtog eleverne en belønning i form af en pengepræmie, som de frit kan benytte til sociale eller faglige aktiviteter.

Oprydningsdagen blev sponsoreret af Nuup Bussii og Qalut Vónin, og arrangeret af Nuuk Lokaludvalg i tæt samarbejde med CSR Greenland og Kommuneqarfik Sermersooqs Miljøafdeling.

Som en del af forberedelserne til indsamling og sortering af affaldet havde eleverne fået udleveret en guide til kystoprydning og dataindsamling. Guiden er udarbejdet i samarbejde med Grønlands Naturinstitut og med inspiration fra Nordic Coastal Cleanup netværket, som CSR Greenland er en del af.