Borger

Piteraq varsel for  Tasiilaq

Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) har udsendt en advarsel om en Piteraq i Tasiilaq mandag. Vinden forventes at komme fra nordvest med hastigheder på 25-30 m/s og vindstød, der kan nå op til 35 m/s. Som en konsekvens har Kommuneqarfik Sermersooq besluttet at lukke daginstitutioner og borgerservice. Hjemmeplejen vil foretage besøg hos alle borgere, der modtager hjemmehjælp, inden stormen sætter ind.

Beredskabet i Tasiilaq opfordrer alle borgere til at alle sikrer løse genstande i deres omgivelser for at minimere risikoen for skader. Borgere, der ønsker at tilbringe stormperioden hos venner eller familie, opfordres til at tage afsted, inden Blæsten begynder.

En særlig bekymring er risikoen for, at sten og andre tunge objekter kan blive hvirvlet op af de kraftige vinde, derfor opfordres alle til at opholde sig indendørs.

DMI forventer, at Piteraq’en vil begynde natten mellem søndag og mandag og fortsætte indtil tirsdag morgen. 

Har man brug for kommunens eller beredskabets hjælp under stormen, kan beredskabet kontaktes på +299 367789.