Borger

Piteraq i Tasiilaq: Varsel fra DMI

Beredskabet i Kommuneqarfik Sermersooq opfordrer alle borgere til at tage forholdsregler, da DMI har udsendt et varsel om en Piteraq. Varslet er gyldigt fra 11. oktober 2023 kl. 16.00 til kl. 23.00. Vinden forventes at komme fra nordvest med hastigheder på 15-18 m/s og vindstød, der kan nå op til 22 m/s.

Da stormen forventes at ramme efter arbejdstid, vil offentlige kontorer og daginstitutioner forblive åbne. Dog opfordres forældre til at hente deres børn tidlig for at sikre deres sikkerhed.

Borgere opfordres til at sikre løse genstande i deres nærområde for at minimere risikoen for skader. Det er også en god idé at opholde sig indendørs og eventuelt søge ly hos venner eller familie, inden vindstyrken øges. Under stormen kan beredskabet kontaktes på telefon 599307