Borger

Nekrolog: Jakob Janussen

Jakob Janussen, der som embedsmand har haft en enorm indflydelse på Grønlands samfundsudvikling, er afgået ved døden i en alder af 81-år. Han efterlader sig sin hustru, to voksne børn og fem børnebørn.

Jakob Janussen blev tildelt en æresdoktorgrad fra Ilisimatusarfik, Grønlands Universitet, i 2017. Han modtog denne hæder for sin mangeårige indsats i samfundsudviklingen i Grønland. Han har tjent som direktør for Hjemmestyret, formand for Den grønlandske Selvstyrekommission og chef for det grønlandske sekretariat for Den grønlandsk-danske Selvstyrekommission. Hans arbejde har været afgørende for udformningen af det politiske system i Grønland og for den daglige administration af Hjemmestyret.

Ud over sin karriere har Jakob Janussen også været en forkæmper for uddannelse og oplysning af den grønlandske befolkning