Borger Fritid

Sermersooq Musikskole favner bredere

Med flere fastansatte undervisere udvider Sermersooq Musikskole i Nuuk musikundervisningen for forskellige brugergrupper, og forkorter samtidig ventelisten til undervisning i forskellige instrumenter.

Fra den nye sæson vil Sermersooq Musikskole i Nuuk tilbyde undervisning til både børnehavebørn og folkeskoleelever, men inkluderer nu også skolepasningsordninger, Ungecenteret og Majoriaq.

”Vi glæder os til at undervise flere årgange og meget bredere end tidligere i den nye sæson. Musikskolen vokser, og det betyder, at vi kan lave flere undervisninger, og inkludere alt fra børnehavebørn til voksne”, siger musikskoleleder Pipaluk Lynge Berthelsen.

Konkret udvides undervisningen til:

– Børnehavebørn der er født i 2018/19

– 3. og 6. klasser i folkeskolen

– 3. klasser der går i skolepasningsordninger

– Brugere af Ungecenteret

– Studerende ved Majoriaq.

Musik som redskab
Efter en henvendelse fra Majoriaq, er der lavet en aftale, hvor de studerende skal undervises i uge 18 næste år. Derudover har musikskolen indgået et samarbejde med Ungecenteret i Nuuk om at undervise brugerne af centeret der har lyst til at lære at spille et instrument, og lære dem at spille som et band.

”Musik er meget mere end bare noder og instrumenter. Musik har en utrolig rækkevidde kulturelt og socialt. Musik kan bringe mennesker sammen, og man får mulighed for at møde mennesker, den kan være med til at udvikle individer og styrke ens selvtillid. Så brugerne af Majoriaq og Ungecenteret kan helt sikkert får gavn af vores undervisning”, siger Pipaluk Lynge Berthelsen.

Flere fastansættelser ved Musikskolen har også betydet, at ventelisterne til undervisning i de forskellige instrumenter bliver forkortet.

”Der er mange børn der gerne vil ind på Musikskolen, og det medfører ventelister. For eksempel har der været omkring 100 på ventelisten til piano-undervisning, men nu er den helt nede på et sted i 20’erne. Så det glæder os, at vi kan tilbyde flere undervisninger ved at forkorte ventelisterne med vores fastansættelser”, siger Pipaluk Lynge Berthelsen.

Stor julekoncert i støbeskeen

Projektet ”Erinarsorta” (Lad os synge), er et projekt hvor Musikskolen underviser alle 3. klasser der går i fritidsklubber i Nuuk. Der er omkring 250 3. klasseelever i byen der benytter sig af fritidsklubberne, og Musikskolen kommer til at prøve kræfter med at undervise 100 børn på samme tid.

”Vi har erfaringer med kor på 50 børn, så vi er spændt på og glæder os til at undervise det dobbelte. Det hele vil kulminere med en stor julekoncert med 250 børne oppe i Inussivik”, siger Pipaluk Lynge Berthelsen.

Du kan læse mere om Sermersooq Musikskole og tilmeld dig her: https://sermersooq.gl/da/sermersooq-musikskole/