Borger

Vigtig information – Udbetalinger fra det offentlige sker nu via NemKonto

I den nærmeste fremtid vil udbetalinger fra det offentlige ske via NemKonto. Derfor er det vigtigt, at du som borger og virksomhed sikrer dig, at du har en NemKonto tilknyttet din bank.

Har du ikke en NemKonto kan du i fremtiden ikke få udbetalt tilgodehavende fra kommunen eller andre offentlige institutioner. Det gælder bl.a. løn, boligsikring, pension og SU. Det er lovpligtigt at have en NemKonto. Kommuneqarfik Sermersooq opfordrer derfor alle borgere og virksomheder til at sikre sig, at de har en NemKonto tilknyttet deres bank.

Det er lovpligtigt at have en NemKonto. NemKonto er et system, som samkører dit cpr-nummer med dit kontonummer, hvilket betyder, at myndighederne kan udbetale tilgodehavender og offentlige ydelser uden at inddrage borgeren eller virksomheden i udbetalingsprocessen. Du kan læse meget mere om NemKonto her: