Borger Kultur Oplevelser

Publikumsrekord ved Nuuk Nordisk

Den femte udgave af Nuuk Nordisk Kulturfestival blev afviklet i sidste uge, og med 1200 betalende gæster og over 2500 deltagere ved festivalens gratis arrangementer var den særdeles velbesøgt. Billetsalget ligger på niveau med tidligere år, men der er kommet langt flere besøgende til de enkelte arrangementer.  

”Vi har generelt haft god søgning til alle arrangementer og nogle af teaterforestillingerne har måtte afvise publikum, fordi der ikke var ledige pladser, så vi er meget tilfredse med opbakningen”, siger festivalsleder Jonas Nilsson.

Nuuk Nordisk har siden 2021 justeret på konceptet, så der er kommet mere fokus på den grønlandske kultur. Festivalslederen tror selv det er en af årsagerne til det høje besøgstal.

”Vi har flyttet festivalens fokus fra nordisk kultur til at være et bindeled mellem arktisk kultur og nordisk kultur. Det er helt klar vores indtryk, at det øgede fokus på grønlandsk og arktisk kultur har været populært blandt publikum”, siger Jonas Nilsson.

Om et halvt år går planlægningen af Nuuk Nordisk 2025 i gang, og her vil erfaringen fra denne festival blive brugt.

”Måske skal vi have et endnu mere arktisk fokus på festivalen. Det er vigtigt for os at lave en festival der både er interessant lokalt og internationalt.”, siger Jonas Nilsson.

Nuuk Nordisk Kulturfestival er imidlertid ikke helt overstået. Lørdag formiddag skulle der have været et udendørs familiearrangement i Qinngorput. På grund af vejret lørdag er det blevet udsat til senere på sommeren.