Borger Daginstitutioner Folkeskolen

Navnekonkurrence – Den nye skole og daginstitution i Nuuk bymidte skal navngives

Byggeriet af den nye skole og daginstitution i Nuuk bymidte skrider frem. Kommuneqarfik Sermersooq inviterer derfor til navnekonkurrence, hvor du kan komme med forslag til navne. Der er en præmie på højkant.

Navnekonkurrencen skydes i gang i maj. Her vil ALLE borgere i kommunen have mulighed for at indsende navneforslag. I kommunen ønsker man at inddrage alle borgerne i processen, så alle har mulighed for at blive hørt. Skolen bliver et stort og nyt vartegn i Nuuk, hvor læring og udvikling skal blomstre. ”Vi er utrolig stolte over, at vi i Nuuk nu får en ny skole, som kan leve op til elevernes læringsbehov. Det bliver en skole med moderne faciliteter, som skal understøtte en kreativ læringsproces. Det er et stort projekt for byen, og derfor ønsker vi at række ud til alle borgere i kommunen, så de kan få indflydelse på skolens kommende navn”, udtaler Fagchef for skoleområdet, Riikki Grønvold.

Navnekonkurrencen er inddelt i følgende seks faser:

1. Navnekonkurrence: 
Navnekonkurrencen vil foregå på Kommuneqarfiga og i stemmebokse, som er placeret ved Atuarfik Ukaliusaq (USK), Atuarfik Samuel Kleinschmidt (ASK), AKO Illu og AKO Narsarmiutaq samt i borgerservice på rådhuset i Nuuk. Deadline for indgivelse af navneforslag er den 8. juni. (Forslag givet på Facebook bliver ikke medtaget i konkurrencen.)  

2. Udvælgelse:
10 navneforslag for både skolen og daginstitutionen udvælges af to særligt nedsatte udvalg.

3. Afstemning: 
På Kommuneqarfiga oprettes en afstemning blandt de udvalgte navneforslag. Her har alle borgere mulighed for at stemme digitalt på deres favorit. Deadline for stemmeafgivelse er den 10. juli.

4. Indstilling til Udvalg for Børn og Skole:
De fire forslag, for henholdsvis skolen og daginstitutionen, der har fået flest stemmer på hjemmesiden indstilles til Udvalg for Børn og Skole.

5. Politikerne finder to vinderforslag: 
Den 2. august tager Udvalg for Børn og Skole stilling til hvilke to navne der er vinderforslagene, til henholdsvis skolen og daginstitutionen, under et lukket punkt.

6. Offentliggørelse af navnene:
Vindernavnene offentliggøres i løbet af august.

Vinderforslaget vil blive belønnet med biografbilletter til Katuaq til hele husstanden eller sin skoleklasse. Vinderen af navnekonkurrencen er den forslagsstiller, som har indgivet det navn, der udvælges af det politiske udvalg for Børn og Skole i august. Hvis flere forslagsstillere har indgivet det endelige navn, trækkes der lod blandt disse. Skulle vinderforslaget komme fra en forslagsstiller uden for Nuuk, modtages en tilsvarende præmie. Indsend dit forslag inden udgangen af maj og vær med i konkurrencen om at give byens nye ”hjerte” et navn. I kommunen glæder man sig til, at kunne afsløre det nye navn til August.