Affald og Miljø

7. klasser indsamlede og sorterede affald i Nuuk

Den 24. maj 2023 trak seks af byens 7. klasser i arbejdstøjet, da de forud for Saligaatsoq 2023 hjalp med oprydning og indsamling af affald i Nuuk.

Elever fra seks af byens 7. klasser deltog i heldagsarrangementet, hvor indsamling og sortering af affald i Nuuk var på agendaen. Klasserne havde fået tildelt hvert deres område, og der blev derfor ryddet op mange forskellige steder i byen.

Dagen blev afsluttet på Kangillinnguit Skolen, hvor eleverne kunne udregne resultatet af den fælles indsats – cirka 750 kilo indsamlet affald. Som belønning modtog eleverne en pengepræmie, som de frit kan benytte til sociale eller faglige aktiviteter.

Oprydningsdagen blev sponsoreret af Brugseni og Qalut Vónin, og arrangeret af Nuuk Lokaludvalg i tæt samarbejde med CSR Greenland og Kommuneqarfik Sermersooqs Miljøafdeling.

Vil du også hjælpe med oprydningen? Besøg www.csr.gl for at tilmelde dig Nuuk Saligaatsoq 2023, som finder sted på FN’s Internationale Havdag den 8. juni.

Om Saligaatsoq
Saligaatsoq giver virksomheder, organisationer og privatpersoner mulighed for at være med i indsatsen for at holde vores natur og omgivelser rene og fri for affald. Initiativet startede som virksomhedernes oprydningsdag, hvor virksomheder i de lokale samfund i fællesskab indsamlede skrald, som lå i naturen eller i bybilledet.

De seneste år har kendskabet og afholdelsen af Saligaatsoq spredt sig til alle byer og bygder i Grønland. Målet er at Saligaatsoq skal forankres lokalt, således at alle har en indflydelse på, hvordan vores natur og omgivelser ser ud og bliver behandlet på.

Oprydningsdagen bliver afholdt i Nuuk i juni måned for at sikre, at al den sne som eventuelt kan gemme på en masse skrald, er smeltet og dermed gør det nemmere for oprydderene at spotte skrald og affald i naturen. Øvrige lokationer fastsætter datoen efter lokale forhold.