Borger

Kommuneqarfik Sermersooq og Tusass sikrer bedre skolenet i Tasiilaq

Tusass og Kommuneqarfik Sermersooqs samarbejde muliggør, at skolenettet Attat nu bliver bedre til gavn for børn og unge på skolen i Tasiilaq, der nu vil få en 100mbit forbindelse frem for den de i dag har på 20 mbit.  Borgmester for Kommuneqarfik Sermersooq Avaaraq Olsen er glad for dette og fortæller, at 

”Internettet er dag en stor del af undervisningen. At skolen i Tasiilaq nu får hurtigere internet , er et fantastisk fremskridt. Der betyder at eleverne kan bruge iPads i undervisningen og søge oplysninger på internettet på lige fod med alle andre elever. Jeg er glad for at Kommuneqarfik Sermersooq i samarbejd med Tussas har kunne gøre det muligt”.

Fra 20-100 mbit takket samarbejde 

Dette kan lade sig gøre fordi Kommuneqarfik Sermersooq køber kapacitet af Tusass og af denne kan give 40mbit fra deres forbindelse til skolen, ligesom Tusass også giver 40mbit. Skolen havde i forvejen en 20mbit forbindelse og dem, der nu sidder og lærer matematik og lægger 40+40+20 sammen kan nu regne ud, at skolen nu samlet får en 100mbit forbindelse.  Dette lyder for nogle i kabelområder måske ikke af så meget, men for et sted på kanten af verden med ekstreme vind- og vejrforhold, så er dette en markant forbedring og Bestyrelsesformand for Tusass Ulrik Blidorf understreger at

”I Tusass er vi meget glade for vores gode samarbejde med Kommuneqarfik Sermersooq. Selvom vi bygger omkostningstung teleinfrastruktur nogle af de mest øde og ekstreme steder i verden, så betyder det ekstra meget, at vi arbejder sammen om at skabe bedre muligheder. Dette kommer nu skolen i Tasiilaq til gavn. Vi er glade for sammen at kunne skabe bedre muligheder for næste generation og bringe verden tættere på, som er et klart strategimål for Tusass.”