Borger

Avaaraq takkede brandmændene i Tasiilaq

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Det var vigtigt for borgmesteren at mødes med byens brandmænd, og høre dem selv fortælle om deres indsats da Piteraqen ramte byen.

Borgmester Avaraaq Olsen rejste i går sammen med flere embedsfolk til Tasiilaq, for med egne øjne at se til skaderne efter Piteraq der hærgede byen, og hvordan kommunen kan hjælpe. Som det første efter borgmesteren tjekkede ind på hotellet tog hun dog til kommunekontoret, for at mødes med byens brandmænd.

”Vi fulgte med fra vestkysten da Piteraqen rasede. Vi ved, at det har været slemt. Brandmændene var dog klar til at hjælpe deres medborgere. Så selvom der har været mange materielle skader, så har vi heldigvis ikke set personskader, og det kan vi i meget stort omfang takke brandmændene for”, siger borgmester Avaaraq Olsen.

Avaaraq Olsen takkede ikke kun brandmændene, men også deres familier, som måtte undvære deres mænd under den svære situation, og var glad for den indsigt hun fik i brandmændenes oplevelser, før, under og efter Piteraqen.

Efterfølgende stod besøget på dialog mellem Viceberedskabschef Tasiilaq, Hendrik Andreassen og beredskabschef Jes Damgaard Andersen sammen med brandfolkene i Tasiilaq. Her blev blandt andet drøftet hvilke dele af kriseberedskabet der havde fungeret godt, og hvad der kan forbedres, til næste gang en Piteraq rammer byen.