Borger

9.A fra Nuussuaq skolen er finalister i Historiedysten

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

9. klassen i Nuussuaq skal nu dyste om sejren i Historiedysten mod to andre klasser fra andre kommuner i Grønland. Temaet under dette års Historiedyst er Niels Bohr.

Historiedysten 2022 er for hele Rigsfællesskabet, og 8.-10. klasser fra Grønland kunne deltage i deres egen division, og kæmpe om vinde en klassetur til Danmark. 9.A fra Nuussuaq skolen har kvalificeret sig til finalen.

”Det er vi meget stolt af. Det er første gang i Nuussuaq skolens historie, at vi er med i Historiedysten og så er vi faktisk kommet med i finalen.” siger skolerådgiver på Nuussuup Atuarfia, Sofie Heilmann Heskiassen.

De grønlandske klasser har dystet i temaet om Niels Bohr – Atomalderens videnskabsmand.

I den første runde har 9.A besvaret en multiple-choice quiz, og de er nu med i finalen hvor de skal dyste mod to klasser fra andre kommuner.

I anden runde, i finalen skal klasserne, med udgangspunkt i en stillet opgave, udarbejde et kreativt produkt. De skal blandt andet arrangere en festlig fejring af Niels Bohrs modtagelse af Nobelprisen i 1922, og lave en kampagne for Niels Bohr om åbenhedspolitik.

”Alle glæder sig, og vi håber selvfølgeligt, at 9.A’erne fra Nuussuaq skolen vinder”, siger en af klasselærerne Aviaq Holm.

Det er Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg der arrangerer Historiedysten.