Borger Politik

Kommunalbestyrelsen i Sermersooq ønsker trykvand i Østgrønlandske bygder

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Åbent brev til Naalakkersuisut:

En enig kommunalbestyrelse i Kommuneqarfik Sermersooq opfordrer Naalakkersuisut til at prioritere at etablere trykvand i Tasiilaqs bygder. Kommunalbestyrelsen mener ikke, at man kan betragte helårsvand som en luksus, der skal være forbeholdt byerne, men derimod som en grundlæggende service alle har krav på.

I de seneste år har Corona-epidemien mindet verden om, hvor vigtig hygiejne i form af vand og sæbe er. Vand og sæbe er det bedste middel mod vira og bakterier, når det bruges til at vaske hænder, til at tage bade eller til at gøre rent i huset.

Alle partier bakker op om denne opfordring til Naalakkersuisut, i det de deler ønsket om at bevare bygderne, hvilket kun kan lade sige gøre hvis bygderne tilbyder sine indbyggere en tidssvarende levestandard, og med til det hører rindende vandDerfor er det et håb hos alle partier i kommunalbestyrelsen, at Naalakkersuisut vil udarbejde en plan for hvordan Tasiilaqs bygder kan få en tidssvarende vandforsyning.

Forslagsstilleren i kommunalbestyrelsen, Mala H. Kuko siger: ”At have adgang til rindende vand er en selvfølge alle andre steder end i bygderne. Tiden er inde til at alle husstande i vores kommune og alle kommuner for den sags skyld, får adgang til rindende vand. Det er en vigtig forudsætning for et sundt liv. Derfor står vi i Siumut bag forslaget om at opfordre naalakkersuisut og Inatsisartut at prioritere området højt.”

Med venlig hilsen

Kommunalbestyrelsen i Kommuneqarfik Sermersooq.