Borger

12.300 turister til Paamiut

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Til sommer anløber 15 krydstogtsskibe til Paamiut, og skibene har 12.300 turister ombord. Borgerne i Paamiut skal være klar til at modtage dem, og det var et af hovedemnerne da Sermersooq Business var i Paamiut for at tale med byens institutioner, kommunens forvaltninger og erhvervslivet.

Når 15 krydstogtsskibe anløber i Paamiut til sommer, skal borgerne i Paamiut være klar til at tage imod dem. Derfor har den private turismeaktør Tupilak Travel sammen med Sermersooq Business været i Paamiut, og i den forbindelse var de i direkte dialog med folkeskolen, Majoriaq, kommunens forvaltninger, det brede erhvervsliv og Erhvervsrådet.

Sermersooq Business bakker op omkring, og støtter den lokale forankring og initiativer, som tager udgangspunkt i Paamiut og de gode lokale kræfter og kompetencer, der findes her. Derfor er det dejligt, at møde lokale her i Paamiut. Det er dem der skal tage imod turisterne, lyder det fra Sermersooq Business.

Under borgermødet i Paamiut den 19. marts 2022 kom borgmester Charlotte Ludvigsen med en opfordring til borgerne i Paamiut.

”Der kommer 12.000 gæster til sommer, så hvis I laver husflid, måske laver strikketøj eller helt noget tredje, så skal I til at begynde, så I kan sælge produkterne til turisterne”, opfordrede borgmester Charlotte Ludvigsen borgerne i Paamiut.

Det skal være muligt for de lokale borgere at tilbyde de udenlandske gæster lokalt producerede produkter. Derfor vil lokale sælgere have mulighed for at udnytte idrætshallen til at sælge deres varer. I februar måned afholdte Tupilak Travel et guidekursus, som var målrettet alle interesserede borgere, og der forventes en opfølgning til dette med kursus i maj måned.

Sermersooq Business håber, at borgerne i Paamiut vil tage godt imod kurset, og bruge de kompetencer de får fra kurset til sommer, når der kommer 12 tusind gæster.