Borger Husdyr

Nina fik godkendt sit borgerforslag om dyrekirkegård: Jeg blev rigtig glad

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Nina Rahbek stillede forslag om en dyrekirkegård i Nuuk på kommunens platform til borgerinddragelse, Kommuneqarfiga. Det fik hurtigt den påkrævede opbakning blandt borgerne til at blive sendt videre til politikerne i kommunalbestyrelsen. Disse politikere har nu vendt tommelfingeren op og fundet penge til forslaget, og borgmester Charlotte Ludvigsen er glad for borgernes engagement.

”Jeg blev rigtig glad, da jeg fandt ud af, at politikerne havde godkendt mit forslag,” siger Nina Rahbek, som står bag borgerforslaget, der nu har fået finansiering. Udover at have fundet pengene, er der fundet et sted, hvilket bliver det jævne område mellem Pisisseq og bjergskråningen af Store Malene.

Og glæden smitter af på de selvsamme politikere, der har stemt forslaget igennem. ”Jeg synes, det er et rigtigt godt forslag, og jeg er meget taknemmelig for det engagement, der ligger bag. Det er en kæmpe gevinst for vores nærdemokrati, at borgerne kan se deres ideer bliver ført ud i livet” siger borgmester Charlotte Ludvigsen.

Ulykke brugt som positiv drivkraft

Nina fortæller, at hun altid har vidst, at folk manglede et sted at begrave deres kæledyr, fordi de ofte bliver en del af familien. Og en trist ulykke gav hende ekstra vilje til sin kamp for en dyrekirkegård, så dyrene ikke ender deres dage på forbrændingen.

”I sommers blev min søsters hund påkørt og døde af det, og hendes børn var rigtig kede af det og ville gerne begrave deres hund – men det måtte de ikke. Der bestemte jeg mig for, at jeg ville gøre noget, også fordi at jeg selv har min højtelskede hund,” siger hun.

Stor opbakning på Kommuneqarfiga

Da Nina fandt frem til Kommuneqarfiga og stillede sit borgerforslag, var der stor opbakning. Både fra familie og venner, men også andre borgere udtrykte støtte på platformen og via Messenger. Derfor nåede forslaget frem til kommunalbestyrelsen i Kommuneqarfik Sermersooq, hvor det blev godkendt.

”Jeg vil klart anbefale andre at bruge Kommuneqarfiga, uanset hvad det er, det handler om. Vi har brug for nogle forskellige ting, og vi har også brug for at høre, hvad andre har behov for. Vi skal kunne sige vores mening, og vi har en chance for at sende nogle forslag til politikerne. Den skal vi bruge, mens vi kan,” siger Nina Rahbek.