Kultur Services

Ung filmmand er ny Kulturambassadør

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

I går blev filmmand Marc Fussing Rosbach udnævnt som Kommuneqarfik Sermersooqs nyeste Kulturambassadør. Det skete til et arrangement, hvor hans nærmeste venner og familie var til stede.

”Tak til Kommuneqarfik Sermersooq for at udnævne mig som kulturambassadør, det betyder rigtigt meget for mig. Jeg er spændt. Tak til min familier og venner, det har hjulpet mig meget for at nå, til der hvor jeg er nu. Jeg har mange værktøjer, og jeg har mange kontakter. Ikke kun i Grønland, men også uden for Grønland, så timingen kunne ikke være bedre”, sagde den nye kulturambassadør, Marc Fussing Rosbach.

Marc Fussing Rosbach er som 26-årig stadig ung, men trods sin unge alder har han allerede lavet meget som kunstner. Han er direktør og stifter i sin egen virksomhed FUROS IMAGE, han har lavet hele to spillefilm; Akornatsinniittut – Tarratta Nunaanni og Kiinappalik. Derudover har han produceret og instrueret et væld af musikvideoer og kortfilm samt været medskaber på mange andre film, for eksempel den højaktuelle dokumentarfilm White Paper.

Rådet til Kulturfremme ved Kommuneqarfik Sermersooq udnævner hvert år kommunens nye Kulturambassadør. Borgmester Charlotte Ludvigsen begrundede udnævnelsen af Marc Fussing Rosbach i sin tale ved arrangementet.

”Det er en stor glæde for mig, at Rådet til Kulturfremme kan udnævne Marc Fussing Rosbach som den nye kulturambassadør i Kommuneqarfik Sermersooq. Du har bevist, at man skal forfølge sin drømme. Du har bevist, at man kan nå langt, hvis man er målrettet”, sagde borgmester Charlotte Ludvigsen i sin tale.

Marc Fussing Rosbach har også allerede modtaget to prominente udmærkelser i form af Innersuaq fra Nuuk International Film Festival i 2018 og Grønlands Selvstyres Opmuntringspris, ligeledes i 2018.

Arrangementet bød på musik fra Pele Møller & Co. samt taler fra Marc Fussing Rosbachs kollega og ven Malik Kleist og Marcs kæreste Paninnguaq Lind Jensen. Der var omkring 30 deltagere til det lille arrangement, som også blev streamet på Facebook.

Du kan se eller gense Indslaget her