Borger

Borgernes hytte i Tasiilaq blev indviet med sol og hygge

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Der stod på masser af mad og dejligt vejr, da borgernes hytte, Innuttaasut illuaraat, blev indviet den 18. august. Hytten er en donation fra Lokaludvalget til indbyggerne i Tasiilaq.

Borgernes hytte befinder sig i bunden af fjorden i Tasiilaq, så man kunne vælge imellem at sejle ind, og gå derover – Cirka 20 borgere valgte at vandre til hytten, mens cirka 30 sejlede dertil.

Formålet med hytten er, at folk, der ikke ejer en båd eller ikke har mulighed for at sejle, selv kan tage en overnatning eller lave andre aktiviteter ved hytten – såsom at tage en grilldag, hvilket de ellers ikke ville kunne gøre uden at skulle sejle et eller andet sted hen.

Sidste efterår stod ungdomskulturhuset for at bygge møbler og male den udvendige del af borgernes hytte. De skulle også have stået for at bygge vindfang, trappe og en terrasse, men da de selv havde travlt med at flytte ind i deres nye hus, blev det udskudt. Men det betyder ikke, at hytten ikke er klar til brug.

”Vi takker ungdomskulturhuset mange gange for deres hårde arbejde”, siger facility konsulent ved Tasiilaq, Ole Jens Lundblad.

Aktiviteter og hygge

Til indvielsen blev der holdt grillfest for alle fremmødte med pølser, grønlandsk proviant og forskellige drikkevarer. Derudover var der sang og musik i det dejlige sommervejr – plus en konkurrence om, hvem der kunne plukke flest sorte bær på 20 minutter.

Myggene i fjorden stoppede ingen, da vinderen for de voksne fik plukket 550g, og vinderen for børn fik plukket 350g. De fik begge en præmie for deres indsamling.

”Vi havde oprydning til sidst – og her var der også en præmie til personen, der fik samlet mest skrald. Arrangementet endte vellykket og meget hyggeligt”, siger Ole Jens Lundblad.