Borger

Bravo Østgrønland! Nu skal turismen i gang igen

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Borgerne i Østgrønland har været de bedste i hele landet til at blive vaccineret. Så enkelt er det. Derfor kan og skal vi nu sætte gang i den østgrønlandske turisme. På den måde kan vi skabe omsætning og vækst igen, efter mere end et år med dårlige tider for turismebranchen.

Vi har begge i den seneste tid kæmpet for at Østgrønland åbnes op for turister fra såvel Island som Vestgrønland. Turisme betyder indtægter og jobs i regionen, og det har befolkningen ganske enkelt fortjent. Østgrønlands befolkning er landets mest vaccinerede, og vi har hele tiden sagt at vacciner var vejen til genåbning. Borgerne i Østgrønland har altså dermed leveret deres del af aftalen. Derfor skal vi magthavere nu trække i arbejdstøjet og levere den genåbning, vi har lovet ville komme, når folk blev vaccineret.

Vi taler ikke om en ukontrolleret genåbning af folk fra hele verden – men om en kontrolleret åbning for de velbetalende turister der vil have unikke natur- og kulturoplevelser på den smukke grønlandske østkyst.

Vi vil derfor i den kommende tid undersøge, og gøre hvad vi kan for at genetablere den østgrønlandske turisme. Vi må aldrig underprioritere kommunens forskellige byer, og blot fordi vaccinationerne stadig ikke er udrullet alle steder betyder det ikke at Østgrønland skal sidde stille og vente. Vi vil altså arbejde hårdt for, at den livsnerve som islandsforbindelsen til Kulusuk er igen kan give turister i Tasiilaqregionen

Vi vil gerne opfordre Naalakkersuisut til at tillade almindelige flyvninger til Østgrønland for at skabe en periode med gode tider for den østgrønlandske turisme.

Charlotte Ludvigsen og Justus Hansen, borgmester og 1. viceborgmester i Kommuneqarfik Sermersooq