Kultur Oplevelser

Kittat – Nye åbningstider og bedre besøgsoplevelse

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Fra 1. juli 2021 ændrer systuen Kittat åbningstider. Det sker både for at give turisterne en bedre besøgsoplevelse og for at skabe tid til at imødekomme den store efterspørgsel på Kittats nationaldragter til salg og udlejning.

©Hans-Peter N. Bay – Kommuneqarfik Sermersooq

Kittat er samlingspunktet for nationaldragten. Det er det eneste værksted i Verden, hvor nationaldragterne produceres efter traditionelle metoder. Det gør Kittat til et helt unikt besøgsmål for de turister, som nu snart vender tilbage til landet.

Kittat vil nu styrke besøgsoplevelsen. Mandag og fredag eftermiddag vil der være værter, der kan vise de besøgende rundt og give et indblik i produktionen. Butikken vil være åben disse dage samt onsdag eftermiddag.

Kittat er ikke kun for turisterne. Mange køber og lejer nationaldragter hos Kittat. Eller får repareret egne dragter. Efterspørgslen er stor, og der er altid venteliste på skindarbejde i høj kvalitet. Kittat vil gerne imødekomme efterspørgslen og producere mere. Derfor intensiveres arbejdet om formiddagen alle ugens dage samt tirsdag og torsdag eftermiddag på produktion.

Vores arbejde kræver koncentration og tager tid. Tirsdag og torsdag fokuserer vi på at producere skindvarer uden så mange forstyrrelser fra kunder og besøgende. Så vil vi til gengæld gøre besøgsoplevelsen endnu bedre, når vi holder åbent.

Sofie Amondsen, Holdleder Kittat

Resultatet af at fokusere mere på turister på udvalgte eftermiddage, men til gengæld fokusere på produktion to hele dage, er at butikken får lidt kortere åbningstid. Det er også fortsat muligt at få aftenundervisning i skindarbejde i Kittat.

Fakta om Kittat

Kittat har dog to mindre afdelinger i Qeqertarsuatsiaat og Kapisillit, og med de to satellitter er der 9 syersker som producerer skindprodukter.

Du kan følge med i Kittats nyheder på Facebook.

Nye åbningstider pr. 1/7/2021

  • Butikken er åben mandag, onsdag og fredag kl. 12.30-15.30.
  • Mandag og fredag fra 12.30 til 15.30 er det også muligt at besøge værkstedet. Her kan du også få vejledning i syning af dine egne dragter efter aftale.
  • Kittats telefon 36 63 99 er åben mandag, onsdag og fredag kl. 10.30 – 15.30.
  • Aftenkurser er i skindbehandling er mandag kl. 18-21 i Kittat. Aftenkurser i skindsyning er mandag og onsdag 18-21 i Illorput.
  • Bestilling af dragter til leje samt prøve af dragter er mandag, onsdag og fredag 12.30 – 15.30. Depositum er 500 kr. kontant.
  • Aflevering af dragter er mandag, onsdag og fredag formiddag.
  • Du kan også kontakte Kittat på kittat@sermersooq.gl.