Politik

IA, Naleraq og Demokraterne går sammen om en hovedstadskommune i forsat fremdrift

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Det bliver IA, Naleraq og Demokraterne, der skal stå i spidsen for Kommuneqarfik Sermersooq i de kommende fire år. De tre partier har netop underskrevet en samarbejdsaftale, der har fået navnet: ”Kommuneqarfik Sermersooq – Hovedstadskommune i forsat fremdrift.”

”Jeg glæder mig over, at vi sammen har kunne skabe så bredt et fundament for kommunes fortsatte udvikling”, siger nuværende og kommende borgmester, Charlotte Ludvigsen fra IA.

Samarbejdsaftalen handler om fortsat boligbyggeri i de forskellige byer, en forbedring af folkeskolen, flere daginstitutioner, vækst i erhvervslivet, bedre tilbud til børn, familier, ældre og handicappede. Desuden slår aftalen fast, at Kommuneqarfik Sermersooq skal være en grøn kommune.

Politiske mærkesager fra alle partier
”Familiernes forhold og retten til en bolig er hjertesager for Inuit Ataqatigiit. Derfor er det dejligt at se, at der er så bred opbakning til den udvikling, vi har sat i gang for hele kommunen”, siger borgmesteren.

”Fra Demokraternes side glæder vi os over, at aftalen lægger op til, at kommunen fortsat vil arbejde for at skabe gode rammer for vækst i det private erhvervsliv”, siger Justus Hansen fra Demokraatit.

”I Naleraq er vi glade for en aftale, der tilgodeser alle bosteder i vores kommune, og især den østlige del i Kommunen, nemlig Ittoqqortoormiit og Tasiilaq, siger Pele Broberg fra Naleraq.

Borgmester, viceborgmestre og udvalgsmedlemmer bliver officielt udpeget på kommunalbestyrelsens konstituerende møde den 3. maj. Udvalgsformændene vil efterfølgende blive udpeget på udvalgenes konstituerende møder.

Du kan læse hele aftalen her.